Neovisni novinarski portal
9.3.2021.
POLITIKA
SDP-ova ocjena rada gradske uprave: Franko Vidović preporuča dr. Željku Buriću da se kandidira za Sabor

SDP-ova ocjena rada gradske uprave:
Franko Vidović preporuča dr. Željku Buriću da se kandidira za Sabor

Franko Vidović - konferencija za novinare GO SDP-a (Foto H. Pavić) (5)Predsjednik šibenske Gradske organizacije SDP-a upozorio je s današnje konferencije za novinare na porazne rezultate mandata aktualne gradske vlasti, koji je okrivio za dug u gradskoj blagajni od 36,2 milijuna kuna.

– Od tih 36,2 milijuna kuna manjka praktički je 27,1 milijun posljedica rada Burićeve administracije. Gradonačelnik se voli hvaliti svojim velikim uspjesima, svojim radom, samoprijegorom i zalaganjem, ali je činjenica da Grad Šibenik neprekidno bilježi manjak prihoda, a sukladno tome rashodi se ne smanjuju nego se povećavaju, zbog čega raste dug. U ovom momentu on iznosi 36,2 milijuna kuna i gradonačelnik je ispravno je donio odluku o pokrivanju tog manjka, ali ono što puno više brine od samog duga je gdje je taj novac uložen. Dakle, ne postoje projekti u koje gradonačelnik ulaže. Taj dug je čisti trošak administracije – rekao je Vidović.

Istaknuo je kako je u gradskoj upravi broj zaposlenih u mandatu dr. Željka Burića povećan za 40 posto, sa 84 na 119. Usprkos tome, kaže, Grad nije uspio osmisliti ni provesti ni jedan novi projekt.

– U zadnje dvije godine prethodne SDP-HNS-ove vlasti mi smo napravili sve najveće stvari, jer smo ih prethodne dvije godine pripremali. Kod ovih sada je to obrnuto. U prve dvije godine su završili naše projekte, a treća i četvrta godina zjape prazne. Unatrag godinu dana ništa nije napravljeno, osim Baronea, koji je produkt i bivše vlasti – rekao je Vidović.

Pokušaje da se loši financijski pokazatelji Grada opravdaju mini poreznom reformom kojom je Šibeniku oduzeto deset milijuna kuna Vidović je odbacio. Izračunao je, naime, da je Grad Šibenik zahvaljući toj reformi izgubio oko deset milijuna kuna, ali je uprihodio 8,8 milijuna povećanjem komunalne naknade. – Dakle, nije igubio 10 milijuna, nego 1,2 milijuna – rekao je Vidović koji loše stanje financija pripisuje neracionalnom trošenju i nedostatku kvalitetnih projekata.

Grad, kaže, sada naplaćuje komunalni doprinos od legalizacije, jer novogradnji nema.

– Gradonačelnik loše radi, a radio je loše i u Općoj bolnici, tako da to mene uopće ne čudi. Tako je i u bolnici tvrdio da se njen dug ne može sanirati a vidjeli smo da može i da se dobrim dijeklom sanirao – rekao je Vidović ne zaboravivši spomenuti ni kredit od 20 milijuna kuna za TEF i odlazak te tvrtke u stečaj.

– U potpunosti su zaustavili razvoj grada. Šibenik je navečer pust, za razliku od svih drugih mjesta na obali. Mogu reći da smo sad, bez uvrede Kninjanima, u rangu Knina. A imamo grad na obali. To je vrlo loše – rekao je Vidović.

Spomenuo je i marinu u TEF-u čiju je realizaciju ova gradska uprava odbacila, kao i plažu Banj, koju je završila, ali ju je propustila staviti u funkciju grada i razvoja turizma.

– Mislim da je najbolje rješenje za grad Šibenik i za gradonačelnika dr. Željka Burića da se on ipak kandidira za Sabor. Vjerujem da hoće i želim mu sav uspjeh u tome – rekao je Vidović.Franko Vidović - konferencija za novinare GO SDP-a (Foto H. Pavić) (1)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI