Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
IZDVOJENO
Branko Barešić

Preminuo Branko Barešić, humanitarac i jedan od začetnika turizma u Dalmaciji

Branko Barešić

Preminuo je Branko Barešić, humanitarac i jedan od začetnika turizma u Dalmaciji, u kojem je radio od 1952. godine. U nastavku prenosimo informaciju s portala Rudina press.

Branko Barešić

Branko Barešić

Jezera su ostala bez jednog od najzaslužnijih članova zajednice. U 79. godini života preminuo je Branko Barešić, pokretač turizma u Jezerima i čitavom šibenskom kraju.

U turizmu je počeo raditi 1952. godine, u hotelu “Krka” u Šibeniku, a potom u Poreču, Frankfurtu, Zagrebu, Solarisu i Murteru, da bi se potkraj radnog vijeka vratio u rodna Jezera. Od 1985. do 1990. bio je generalni direktor hotelsko-turističke kuće “Slanica” da bi, po isteku mandata, a na poziv holdinga “Slobodna plovidba” i direkcije poduzeća “Školjić” iz Jezera postao direktorom turizma i prodaje turističkog naselja “Lovišća”. U ratu se bavio humanitarnim radom, među ostalim zbrinjavanjem prognanika i organiziranjem ljetovanja za djecu progranika i hrvatskih branitelja, za koji je 1993. dobio priznanje od američke humanitarne organizacije “Save the Children”. U tom razdoblju doprinio je i otvaranju dječjeg vrtića u Jezerima. Među brojnim nagradama i priznanjima je i ono Općine Tisno koje je mu je dodijeljeno 2010. za dugogodišnji uspješni rad u razvijanju turizma.
Oproštaj od Branka Barešića bit će upriličen u utorak, 12. srpnja u 18.00 sati na mjesnom groblju u Jezerima. 
Tags:

VEZANE VIJESTI