Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
Keleminac telefonira - jutros neposredno pred uspostavu ustavno-pravnog poretka RH u Srbu (Foto: Hina/Mladen Volarević)

Policija u Srbu uklonila šatore i rastjerala šatoraše:
Keleminec zadržan u pritvoru

Keleminac telefonira - jutros neposredno pred uspostavu ustavno-pravnog poretka RH u Srbu (Foto: Hina/Mladen Volarević)
AHSP-ovci su istaknuli zastavu propale NDH ili HZ Herceg-Bosne (Foto Hina/Mladen Volarić)

AHSP-ovci su se hrvatskim redarstvenim snagama pokušali suprostaviti istaknuvši zastavu propale NDH ili HZ Herceg-Bosne (Foto Hina/Mladen Volarić)

U Srbu su, uz negodovanje kampera, danas uspješno uklonjena dva ilegalno postavljena šatora.

Uklanjanje šatora provela je policija. Tijekom akcije sprječavanja sukoba ustaša i partizana policija je jutros privela osmoro pripadnika Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP). Privedeni su jer su su odbili napustiti javnu površinu uz tamošnji antifašistički spomenik.

Od osmorice privedenih članova Autohtone Hrvatske stranka prava (A-HSP) u Donjem Srbu, javlja Hina, policija je nakon obavijesnog razgovora pustila sve, osim predsjednika A-HSP Dražena Keleminca te je uklonila oba šatora ispred antifašističkog spomenika.

Protiv njih će policija redovitim putem pokrenuti prekršajni postupak, a Keleminec će tijekom dana, uz prekršajni nalog, biti doveden na prekršajni sud u Gračacu zbog remećenja javnog reda i mira i kršenja zakona o javnom okupljanju.

Oko podneva policija je također uklonila oba šatora, koji su uz antifašistički spomenik bili postavljeni kao dio zabranjenog javnog okupljanja te ih organizatorima privremeno oduzela, kao “dokaz o prekršajnom postupku”, rekao je Hini glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan,

Osim A-HSP, početkom srpnja su i Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista prijavili isti prostor za javno okupljanje. SNV i SAB to čine tradicionalno 27. srpnja, za proslavu Dana ustanka Like.

Hrvatskim redarstvenim snagama pokušala se suprostaviti malena skupina provokatora ()

Čuvara reda i mira bilo je više od izgrednika (Foto: Hina/Mladen Volarić)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI