Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Plenković u Šibeniku: Prioritet je povjerenje članova HDZ-a, a potom ćemo o koalicijama

Plenković u Šibeniku:
Prioritet je povjerenje članova HDZ-a, a potom ćemo o koalicijama

Andrej Plenjković i Damir Krstičević stiže na sastanak sa šibensko-kninskim HDZ-ovcima (Foto: Tris/H. Pavić)

Andrej Plenjković i Damir Krstičević stiže na sastanak sa šibensko-kninskim HDZ-ovcima (Foto: Tris/H. Pavić)

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković večeras je na sastanku sa šibensko-kninskim Županijskim odborom i predsjednicima gradskih i općinskih odbora gdje nastoji pridobiti njihovo povjerenje za svoj program.

– Zajedno s našim prijateljima i stranačkim kolegama ovdje ćemo raspraviti program koji sam pripremio za Hrvatsku demokratsku zajednicu za naše unutarstranačke izbore, HDZ kao središnja snaga razvoja Hrvatske, i čuti njihovo mišljenje kako da se na najkvalitetniji i najučinkovitiji način pripremimo za parlamentarne izbore u rujnu. Ova 9. izborna jedinica je sigurno jedna od najvažnijih i najznačajnih za HDZ. Ovdje smo imali uvijek izvrsne rezultate, i evo nakon posjete Zadru očekujem jednako angažiran pristup i entuzijazam i veliki rezultat HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor i u Šibensko-kninskoj županiji i cijeloj 9. izbornoj jedinici – rekao je Plenković prije početka sastanka. Plenković6

 – Ja sam već danas s kolegama predsjedništvu stranke razgovarao o procesu dijaloga koji jedna radna skupina koju je predsjedništvo oformilo trenutno vodi s aktualnim članicama Domoljubne koalicije i s još nekim drugim strankama. Sve odluke oko izlaska na izbore i eventualnih predizbornih koalicija donosit ćemo kada se završi ovaj proces unutastranačkih izbora. Moj prioritet su članovi HDZ-a, dobiti njihovo povjerenje, pripremiti se za utakmice koje slijede i naravno dobiti potporu za program koji ću izložiti večeras ovdje u Šibeniku – rekao je Plenković na zamolbu za komentar najava da će HDZ na parlametarne izbore izaći samostalno.

Ranije danas u Zagrebu je Plenković rekao da je HDZ otvoren za razgovore i partnerstva s strankama Domoljubne koalicije ili izvanj nje, pri čemu će se voditi načelom programske podudarnosti i svjetonazorske sličnosti.

Ne želeći konkretno odgovoriti na upit jesu li Hrast i i HSP AS donijeli Domoljubnoj koaliciji više štete nego koristi, poručio je kako su svi potencijalni koalicijski partneri, a HDZ će razmotriti što je u Domoljubnoj koaliciji bilo uspješno i što će im koristiti na predstojećim izborima.

Sastanak na kojem Plenković kao jedini kandidat za predsjednika želi pridobiti povjerenje šibensko-kninskog  ŽO HDZ-a(Foto: Tris/H. Pavić)

Sastanak na kojem Plenković kao jedini kandidat za predsjednika želi pridobiti povjerenje šibensko-kninskog ŽO HDZ-a(Foto: Tris/H. Pavić)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI