Neovisni novinarski portal
4.3.2021.
KOMENTARI / POLITIKA
Oh my God… Orešković neće izaći na sljedeće izbore

Oh my God… Orešković neće izaći na sljedeće izbore

T

 – Oh my God… – rekli bi Kanađani na vijest kako inozemni farmaceutski menadžer i polutrajni premijer Republike Hrvatske, riformator Tihomir Orešković odustaje od izlaska na predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Naime, tehnički premijer u tehničkoj Vladi Tihomir Orešković izjavio je intervjuu za subotnji “Večernji list” da neće izlaziti na sljedeće izbore zbog , pazi to, otpora zdravim i nužnim promjenama i reformama, ali i dodao kako to ne znači i zbogom politici, kako je objavila Hina.

– Ne bih rekao da je ovo moje odustajanje zbogom politici, više bih rekao da je to “doviđenja” politici –  kazao je mister Orešković.
Pojasnio je kako mu odluka o uključivanju u politiku nije bila lagana te priznao da je vjerojatno malo i razočaran što, nažalost, nije iskorištena šansa da se promjene neke stvari u Hrvatskoj.
Ipak, ponešto je promijenjeno.
Recimo: trećina kopnenog dijela Hrvatske (Slavonija, Baranja, Podunavlje, Posavina itd…) prepuštena je u šake naftnim svjetskim korporacija na tko zna koliko godina. Usput je stigao i omogućiti prodaju nekih od najpotentnijih poduzeća u kojima država ima značajne vlasničke udjele, te bi se mogli okarakterizirati kao strateški značajni nacionalni risorsi, kako bi rekao T.O.
Iz kuta onih koji bi mogli trljati ruke zahvaljujući njegovim brzopoteznim odlukama u trenucima raspadajuće vlasti, T. Orešković za sada može slobodno reći i goodbye politici. 
Evo i njegove besjede o Mostu.
– Most je bio vrlo korektan i konstruktivan partner u vladi i imam odlične odnose s Božom Petrovom. Imamo dosta zajedničkih stavova, a osnovni da treba primarno štititi hrvatske nacionalne interese”, kazao je Orešković te dodao da Mostovci nisu tipični hrvatski političari i da nude nešto novo.
Dakle, Orešković i Petrov imaju ‘dosta zajedničkih stavova, a osnovni da treba primarno štititi hrvatske nacionalne interese‘. Tako se, dakle, štite nacionalni interesi. Dobro je pitanje hoće li buduća Vlada RH ozbiljno i savjesno preispitati gore spomenute odluke, te neće angažirati političare iz prošle i pretprošle vlasti koji su gurali naftaški biznis, poput Ivana Vrdoljaka (HNS) i njegova nasljednika Tomislava Panenića (Most).
Treba li, dakle, imalo žaliti što je ovaj inozemni padobranac desantirao u hrvatsku tzv. visoku politiku pa ekspresno odlučio reći doviđenja politici, možda se može doznati i u ovom tekstu na TRIS-u, objavljenom prije dva mjeseca: T. Orešković: Win-win… Riforme… Show me the numbers… Show me the numbers…
S obzirom na ono što je činio, prije će biti kako kako bi svi mi trebali žaliti da se ikada pojavio u politici, zajedno s onima koji su ga okruživali.
 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI