Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
UKRATKO
O.Š. Juraj Šižgorić: Nabavljen novi digitalni logopedski set

O.Š. Juraj Šižgorić:
Nabavljen novi digitalni logopedski set

logopetski set1

Članice Lions kluba Luce s logopedinjom i ravnateljicom O.Š. Juraj Šižgorić prilikom primopredaje novog digitalnog logopedskog seta/Foto:J.Krnić

O.Š. Juraj Šižgorić uspjela je, uz pomoć Lions kluba Šibenik i Luca, nabaviti novi digitalni logopedski set koji će omogućiti kvalitetniji rad s djecom s govornim teškoćama i teškoćama slušanja.

– Ovo je početak jednog dobrog i kvalitetnog rada u našoj školi. U ovoj akciji osim što nam je cilj bio nabaviti novi logopedski set htjeli smo i senzibilizirati javnost i istaknuti kako je sve više poteškoća kod djece što znači i veću potrebu za logopedima kojih u Šibeniku nema dovoljno. Uspješan završetak akcije će, nadam se, potaknuti i druge škole da osiguraju kvalitetan tretman za svoje učenike i mi smo im spremni pomoći u tome – kazala je ravnateljica škole Ivana Rupić prilikom preuzimanja novog digitalnog logopedskog seta.
U O.Š. Jurja Šižgorića logoped je radio u nedovoljno opremljenom kabinetu, a u tretmanu je prošle školske godine bilo 48 djece, od kojih je većina bila u redovitom logopedskom tretmanu, a tek manji dio u povremenom. Aparat kojim je škola do sad raspolagala bio je star 30-ak godina i bio je u kvaru pa su u školi odlučili opremiti logopedski kabinet i nabaviti neophodno pomagalo za rad.
No kako u školskom budžetu nije bilo novca za nabavu logopedskog aparata krajem prošle godine na adrese velikih tvrtki, banaka…, škola je uputila zamolbe za financijskom pomoći. Jedini koji su ponudili pomoći u prikupljanju novca bili su Lions klub Šibenik i Lions klub Luca, bez kojih škola ne bi uspjela nabaviti aparat, istaknula je ravnateljica Ivana Rupić.
– Kada smo krenuli u ovu akciju bilo je dosta problema ali smo se svi potrudili te smo humanitarnom večerom koju smo organizirali u svibnju te potom i donacijama nekoliko tvrtki, uspjeli sakupiti 17 i pol tisuća kuna koliko je bilo potrebno za kupnju digitalnog logopedskog seta Behringer – kazala je tajnica Lions kluba Luca Tatjana Jukić.
Digitalni logopedski set BEHRINGER ima oko 50 programa i pokriva gotovo sve govorne teškoće i teškoće slušanja, pojasnila je logopedinja Diana Sekso.
– Ovaj je aparata potreban kako bi se moglo bolje dijagnosticirati poteškoće govora i slušanja i ključan je za rehabilitaciju. On je, jednostavno rečeno, osnovi uvjet za normalan rad tako da od sljedeće školske godine možemo početi s kvalitetnijim radom – kazala je Sekso.
Iz škole su se zahvalili i svim roditeljima i učenicima škole koji su, na svoju inicijativu, također prikupljali novac za kupnju novog digitalnog logopedskog seta.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI