Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Izbori – 11. rujna 2016.

Izbori – 11. rujna 2016.

Kolinda Grabar Kitarović potpisuje (foto: Ured predsjednice)

Kolinda Grabar Kitarović nešto potpisuje za radnim stolom punim knjiga i novina (foto: Ured predsjednice)

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju, 11. rujna 2016. godine, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednice RH.

To je očekivana vijest, pa možda i nije posebna zanimljiva. No možda je interesantna fotografija koja ide uz ovo priopćenje, kao i uz većinu sličnih u kojima predsjednica RH nešto potpisuje ili raspisuje. Na radnom stolu su joj, među ostalima,  pomno položene inozemne novine poput The Financial Timesa i The Economista, te knjige Margaret Thatcher: Državno umijeće – strategije za svijet koji se mijenja, te Madeleine Albright: Memoari državne tajnice, a iza leđa joj je zajedniča fotografija sa Condoleezom Rice, nekadašnjom 66. po redu državnom tajnicom Sjedinjenih američkih država i direktoricom naftne korporacije Chevron. A evo i ostatka priopćenja:

– Na temelju odredbe članka 98. stavka 1. podstavka 1., a u svezi s odredbom članka 78. stavka 1. Ustava Republike Hrvatske te članka 5., 6. i 80. stavka 2. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović raspisala je prijevremene izbore za zastupnike u Hrvatski sabor, sukladno Odluci o raspuštanju Hrvatskoga sabora – stoji u priopćenju.

izbori

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI