Neovisni novinarski portal
14.6.2021.
KULTURA / POLITIKA / UKRATKO
HND osuđuje ruganje s članovima obitelji javnih osoba

HND osuđuje ruganje s članovima obitelji javnih osoba

HND - Konferencija za novinare 'Kude ide Hrvatska' (Foto Tris H. Pavić) (2)Hrvatsko novinarsko društvo u današnjem priopćenju za javnost osudilo je ruganje Nacionala s obitelji tehničkog ministra kulture.

– HND smatra kako je spominjanje supruge i djece ministra kulture na odlasku Zlatka Hasanbegovića u tekstu u posljednjem broju tjednika Nacional od 19. srpnja 2016 neprimjereno i nije se smjelo dogoditi – napisao je u priopćenju predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković.

U tekstu naslovljenom „Od raspusta do kampanje” autorica Zrinka Vrabec Mojzeš u jednoj rečenici ruga se ponašanju supruge i djece Zlatka Hasanbegovića na javnom skupu.

– O ministru Zlatku Hasanbegoviću, kao i o svakoj javnog osobi, mogu se izricati razni stavovi pa tako i oni koji su za njega neugodni. HND je to u njegovom polugodišnjem ministarskom mandatu i sam više puta učinio kada se radilo o javnom poslu koji gospodin  Hasanbegović obavlja. Međutim, nedopustivo je uvredljivo pisati ili govoriti o članovima obitelji javnih osoba, osobito o djeci koju treba posebnu štititi od izlaganja javnosti, na što HND još jednom upozorava novinare – napisao je Saša Leković, predsjednik HND-a.


VEZANE VIJESTI