Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
UKRATKO
Sudionici Eco Heritage Task Force/Foto:Np Krka

Eco Heritage Task Force u Np Krka

Sudionici Eco Heritage Task Force/Foto:Np Krka
Sudionici Eco Heritage Task Force/Foto:Np Krka

Sudionici Eco Heritage Task Forcea/Foto:Np Krka

Četrdeset mladih hrvatskih iseljenika iz Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Hrvatske, Irske, Južne Afrike, Mađarske, Makedonije, Paragvaja, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije stigli su u Šibenik, gdje će upoznati bogato prirodno i kulturno-povijesno nasljeđe Republike Hrvatske, aktivno sudjelovati u programima šibenskih tvrđava i u arheološkim istraživanjima na lokalitetu Burnum u Nacionalnom parku „Krka“.

Posjet mladih iseljenika, koji će trajati do 13. kolovoza, organiziran je, prema programu rada Hrvatske matice iseljenika za 2016. godinu, u sklopu projekta Eco Heritage Task Force 2016, u kojem sudjeluju mladi iz hrvatskog iseljeništva.
Mladi hrvatski iseljenici došli su u pratnji terenskih voditelja, predavača hrvatskoga jezika, voditelja medijske radionice i voditelja dramsko-filmske radionice koje će se svakodnevno održavati u večernjim satima. Bogat plan boravka i rada mladih hrvatskih iseljenika obuhvaća upoznavanje Šibenika i šibenskih tvrđava te izlete u Knin, Trogir i Split. U NP „Krka“ mladi će iseljenici sudjelovati u arheološkim istraživanjima na lokalitetu Burnum i na poslovima održavanja dijela pješačkih staza na lokalitetu Roški Slap.
Hrvatska matica iseljenika organizirala je  prijevoz  i osigurava honorare za voditelje i predavače i promidžbeni materijal. Nacionalni park „Krka“ financirat će prehranu za sudionike, dok se Grad Šibenik pobrinuo za smještaj sudionika u Studentskome domu u Šibeniku. U projekt su se uključile i turističke zajednice grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, koje će tijekom njihova boravka organizirati izlete.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI