Neovisni novinarski portal
26.5.2019.
KULTURA / UKRATKO
Direktor fotografije Danko  Vučinović u akciji (foto HAVC)

Uzbuna na Zelenom vrhu – snimljena

Direktor fotografije Danko Vučinović u akciji (foto HAVC)
Direktor fotografije Danko  Vučinović u akciji (foto HAVC)

Direktor fotografije Danko Vučinović u akciji (foto HAVC)

Nakon tridesetak dana snimanja, u petak, 22. srpnja pala je zadnja klapa dječjeg detektivskog filma Uzbuna na Zelenom Vrhu, koji prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića – Koka prije njegova preseljenja u Zagreb, javljaju iz HAVC-a.

– Serijal filmova nastalih prema popularnim romanima Ivana Kušana prvi je dječji filmski serijal u Hrvatskoj, a filmove o Koku u domaćim kinima dosad je pogledalo više od 200.000 gledatelja. Režiju novog nastavka serijala potpisuje filmska i TV redateljica Čejen Černić koja je ujedno i koscenaristica, a scenarij je napisala Hana Jušić. Umjetnički supervizor projekta je Daniel Kušan, direktor fotografije Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan – kažu u HAVC-u. 
Iz filma - foto HAVC

Iz filma – foto HAVC

Film proizvodi Kinorama, a distribuirat će ga 2i Film. Razvoj projekta podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Program Kreativna Europa – potprogram MEDIA, dok je proizvodnju filma podržao Hrvatski audiovizualni centar.
Sve o novim avanturama Koka i njegovih prijatelja može se pratiti na službenoj Facebook stranici filma, vele u HAVC-u.
ddd

foto HAVC

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI