Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Hoće li ova raspadajuća skupina biti zapamćena kao najštetnija u povijesti malde hrvatske državefoto HINA/ Damir SENČAR

Vlada RH? Sjednica GSV-a otkazana jer nisu došli B. Petrov i šest ministara

Hoće li ova raspadajuća skupina biti zapamćena kao najštetnija u povijesti malde hrvatske državefoto HINA/ Damir SENČAR
Zajednička fotografija vladajućih foto HINA/ Damir SENČAR

Zajednička fotografija (arhiva)
foto HINA/ Damir SENČAR

ZAGREB, 6. lipnja 2016. (Hina) – Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), koja se trebala održati u ponedjeljak, otkazana je zbog nedostatka kvoruma, budući da na sjednicu nije došao dovoljan broj ministara iz Vlade, izvijestio je novinare predstavnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Predstavnici sindikata i poslodavaca jutros su obaviješteni o otkazivanju sjednice a, kako se neslužbeno doznaje, sindikalni čelnici će se o nastaloj situaciji očitovati poslijepodne priopćenjem.
Sjednici su, kako je najavljeno, u ime Vlade trebali nazočiti potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministrica rada i mirovinskoga sustava Nada Šikić, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva Tomislav Panenić, ministar financija Zdravko Marić i  ministar zdravlja Dario Nakić.
Na dnevnom redu sjednice trebale su biti izmjene Zakona o strancima, prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja u Hrvatskoj, izvješće o radu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prijedlog privremene obustave dijela Programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a u 2016. godini, program rada GSV-a za 2016. godinu i posljedice za javne financije odlaganja pregovora o osnovici za plaće sa sindikatima javnih službi.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI