Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Fotomontaža

Superbudale birači i Superman za premijera

Fotomontaža
Fotomontaža

Fotomontaža

Proteklih mjeseci, a posebice posljednjih dana, mnogi građani Hrvatske stječu dojam kako se tzv. političke elite uvelike potcjenjuju inteligenciju biračkog tijela, što, s obzirom na birane političare, baš i nije posve neutemeljeno. Sigurno je da neki od glavnih aktera hrvatske tragične političke groteske s elementima veleizdaje smatraju građane superbudalama. Tako je, premda vjerojatno ne s tom namjerom, HSS-ov čelnik Krešo Beljak zaključio kako bi bio podesan angažman superheroja Supermena na mjestu premijera.

Naime, kako javlja Hina, predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak izjavio je večeras kako je najbolje da se ova politička zavrzlama rasplete prijevremenim izborima, a HSS će izaći samostalno, ali, ističe, prije izbora treba pričekati hoće li se pojaviti osoba sposobna za premijera, koji bi bio ‘Superman’.
Beljak je u izjavi za Hinu rekao kako je činjenica da ovakva politička situacija u Hrvatskoj nikuda ne vodi i najbolje rješenje su izbori, ali da treba još pustiti da se vidi hoće li se pojaviti ‘Superman‘.
Na upit hoće li HSS dati potpis SDP-u za raspuštanje Hrvatskog sabora, Beljak kaže da – neće.
S obzirom na broj kriminalnih radnji, bezočnih kriminalaca na najvišim pozicijama, korumpiranim institucijama itd., izuzev Supermena, Hrvatskoj bi dobro došla i čitava brigada Batmana i ostalih klasičnih superheroja, prekaljenih boraca protiv zlih lopova, korumpiranih gradonačelnika, potkupljivih policijskih načelnika, kvarnih sudaca i mafijaša.
Tags: , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI