Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA
Stjepan Mesić u Nedjeljom u 2

Stjepan Mesić u Nu2:
Karamarko je politički mrtvac koji hoda

Stjepan Mesić u Nedjeljom u 2

Bivši hrvatski predsjednik gostovao je u HTV-ovoj emisiji Aleksandra Stankovića.

Stjepan Mesić u Nedjeljom u 2

Stjepan Mesić u Nedjeljom u 2

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić na početku je emisije „Nedjeljom u 2“ istaknuo da bi Tomislav Karamarko mora otići iz Vlade: – Tu se radi o moralnoj političkoj odgovornosti, ona je evidentna. Ako misli dobro svojoj stranci, morao bi odstupiti. Karamarko je u političkom smislu mrtvac koji hoda, ali koji još to ne razumije. On je trebao znati što mu žena radi. Teško je zamisliti da ti novac stiže u kuću, ali ne znaš odakle dolazi. On je poslije predlagao da se ne ide u arbitražu s Mađarima, a žena mu lobira za njih – kazao je Mesić.
– Kriza je tu i to je sasvim jasno. Postoji nekoliko scenarija: novi izbori su jedino u redu, preslagivanje, pak, ne može biti dugotrajno. Kriza ovakvih razmjera dovodi do toga da je Hrvatska jedna velika nevladina udruga, jer Vladu nemamo – rekao je bivši predsjednik.
Stjepan Mesić ustrdio je da je HDZ-ov Milijan Brkić „evoluirao“, zatim da se Zlatko Hasanbegović „odrekao zločina, ali ne i ustaškog režima“, dok o Mostu tvrdi sljedeće: – Mogli su biti korektiv vlasti, ali nisu to dobro odigrali, bilo je previše kalkuliranja. Hrvatska se nije kretala. Samo se pozivalo na reforme, ali niti jedna nije ugladala svjetlo dana. Sad je teško očekivati da se stvori novi treći put. Ostat će približno isti odnos snaga, ali malo promijenjen – rekao je.
– Potrebno se okrenuti budućnosti – rekao je Mesić komentirajući slučaj kurikularne reforme. – Reforma obrazovanja, Hrvatskoj treba moderno školstvo, koja je izazvala reakciju kod rigidnih desničara. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima dosta iskustva s obrazovnim sustavima u svijetu. Podržala je Jokića jer je očito shvatila da je izlaz za RH obrazovanje, za generacije koje dolaze.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI