Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA
Stipe Petrina o političkoj krizi i novim izborima: ‘Spašava li SDP Tomislava Karamarka?’

Stipe Petrina o političkoj krizi i novim izborima:
‘Spašava li SDP Tomislava Karamarka?’

Dom zdravlja Primošten - Goran Pauk i Stipe Petrina (Foto H. Pavić) (1)

Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina zajedno sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom otvorio je u ponedjeljak u Primoštenu novosagrađeni Dom zdravlja, investiciju Općine Primošten vrijednu 15 milijuna kuna.

– Projekt je odrađen uz kvalitetnu viziju načelnika kojim nas je ‘udavija’ dok sve ovo nije bilo napravljeno. Skupa smo bili u ovom poslu, županija je pomogla financirajući dokumentaciju na početku – rekao je župan Pauk, uz čestitke i zahvalu Primoštenu i načelniku Petrini na uloženom trudu i financijama.

Petrina je istaknuo kako je riječ o velikom projektu, možda prevelikom za Primošten, te da mu je žao što u njemu ne sudjeluje i susjedna Općina Rogoznica.
Odgovarajući na novinarski upit Petrina je rekao da on osobno u Primoštenu ima bolje rezultate nego svi ministri aktualne Vlade zajedno.
– Ne mogu, a i ne želim biti ministar. Ali, što se tiče rezultata, ja imam bolje rezultate od svih ministara zajedno, primjerice ova cesta Primošten – Podgreben  je puno veći zalogaj za općinu veličine Primoštena nego što bi bila autocesta Ploče – Dubrovnik za državu, a oni to nisu u stanju napraviti. Isto tako, ova zdravstvena ustanova vrijedna 15 milijuna kuna, puno je veći zalogaj za općinu nego što bi bilo sređivanje svih problema u zdravstvu za Republiku Hrvatsku. Oni ni to još nisu riješili. Pa ni počeli – rekao je Petrina.
Kao saborski zastupnik, ocjenjuje da će ovaj tjedan biti ključan za razriješenje političke krize. – Što će sve biti do kraja tjedna, ne znam, ali ja ću napraviti prigovor na dnevni red sabora, jer po članku 224  ako predsjednik Sabora stavi dopunu dnevnog reda, a nitko se tome ne protivi, smatra se da je to konačni dnevni red – kaže Petrina.


Dom zdravlja Primošten - Goran Pauk i Stipe Petrina (Foto H. Pavić) (2)

Po njegovom mišljenju, pitanje svih pitanja je kako će ići redoslijed dnevnog reda, hoće li prvo ići opoziv Oreškovića ili opoziv Karamarka. On drži ključ i jedne i druge situacije drže Most i SDP.
– Ovdje se postavlja pitanje, želi li SDP spasiti Karamarka? Ako ne želi, onda bi trebala biti prvo rasprava o izglasavanju nepovjerenja Tomislavu Karamarku,  a tek onda o opozivu premijera. A tu je i  raspuštanje Sabora. Ja sam potpisao zahtjev za raspuštanje i meni su novi izbori najlogičnija stvar. Samo kad gledaš strukturu političkih aktera na sceni vidiš da umjesto jedne grupe budalaša možeš imati samo drugu grupu budalaša, lijeve i desene budalaše koji su potpuno isti. Šta se onda dobije? Ali eto, ako 70 posto građana to traži, dajmo im – kaže Petrina.
Na slijedeće izbore njegova bi lista zato najradije išla samostalno, ali Petrina to ne smatra realnom opcijom.
– Mi dobro kotiramo i za sada imamo tri ponude koje se ne mogu odbiti. No, možda ćemo ih ipak, koliko god dobre bile, morati odbiti sve tri.  Po meni bi bilo možda najbolje da izađemo sami na izbore, ali pitanje je ako se orijentiramo samo na jednu izbornu jedinicu, ponovno će biti ista primjedba javnosti da smo premali da bi nešto promijenili. Morala bi se stvoriti jedna nacionalna opcija koja je drugačija od postojećih ili ćemo se morati priključiti jednoj od ovih. Tu ulazimo u zamku, jer je svaki odabir između dvije postojeće opcije štetan. Sve je to više izgubilo na vjerodostojnosti, naravno, osim nas. Sve. Baš sve – kaže Petrina.


Dom zdravlja Primošten - Goran Pauk i Stipe Petrina (Foto H. Pavić) (3)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI