Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Arhiva: Ranko Ostojić (Foto: Vlada RH)

SDP prikuplja potpise za raspuštanje Sabora

Arhiva: Ranko Ostojić (Foto: Vlada RH)

 

 Ranko Ostojić (Foto: Vlada RH)

Ranko Ostojić (Foto: Vlada RH)

Klub SDP-a započeo je u četvrtak poslijepodne prikupljati potpise zastupnika za raspuštanje Hrvatskog sabora. Ranko Ostojić objasnio je kako je cilj prikupiti potpise natpolovične većine u Saboru (76 zastupnika), kako bi se predsjednika Sabora prisililo da glasovanje o toj točki stavi na dnevni red.

Ostojić je najavio da će se potpisi prikupljati kratko vrijeme te da će SDP, ne uspije li dobiti željeni broj potpisa, odustati od inicijative.
 – Smatramo da je to u ovom trenutku najbolje što možemo napraviti. Pozvat ćemo ne samo oporbu, ne samo našu koaliciju, već i sve one odgovorne zastupnike koji smatraju da je to izlaz iz ove agonije i sramote koju vidimo – rekao je  Ostojić novinarima u Saboru.
 S koliko potpisa SDP-ov Klub trenutno raspolaže nije želio otkriti.
– Mi smo već u samom početku prikupili dovoljno potpisa koji bi trebali označiti da je to ozbiljna stvar, ali o tome ćemo vas izvijestiti onog trenutka kad skupimo ozbiljan broj potpisa, a to je 76, ne želeći licitirati brojevima, jer bez tog broja nećemo ni doći do gospodina Reinera. To je jedini način da ga prisilimo da stavi na dnevni red takvu stvar – kazao je Ostojić.
Prijedlog za samoraspuštanjem Sabora jučer su u proceduru  uputili Hrvatski laburisti, no Ostojić kaže kako su oni na istoj listi sa SDP-om te očekuje da će im se pridružiti i drugi zastupnici.
– Nije pitanje tko je započeo ni tko u ovom trenutku skuplja potpise. Mislimo da agoniju treba prekinuti na način da se mandat vrati građanima, a ne da se licitira svakih sat vremena s time tko će biti premijer, a tko potpredsjednik  – kazao je Ostojić.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI