Neovisni novinarski portal
6.3.2021.
SCENA
Elemental (Zoran Stajčić/ravnododna.com)

Regius 2016:
Zasad potvrđeni Elemental, Chui, Kandžija, Sassja…

Elemental (Zoran Stajčić/ravnododna.com)
Elemental (Zoran Stajčić/ravnododna.com)

Elemental (Zoran Stajčić/ravnododna.com)

Regius festival će biti održan 29. i 30. srpnja na području nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) u Šibeniku. Dosad su svoj nastup na festivalu potvrdili Sassja, M.O.R.T. i Kandžija i Gole žene, a nova najavljena imena su Elemental, Mnogi drugi, Chui i Pullover.

– Ove godine imat ćemo najviše izvođača dosad. Ako sve bude išlo po planu, bit će iz šest po večeri. Kao i uvijek, imamo razne žanrove alternativnog predznaka i to od punka preko repa do elektronske glazbe – najavio je Igor Bergam, predsjednik Udruge P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture) koji je organizator festivala.
– Napomenuo bih da je Regius ostao zadnji izvorno šibenski alter proizvod i kao takav ne samo da nije nastavio gdje je stao lani. Dapače, svake godine Regius raste u svakom festivalskom pogledu – poručuje organizator festivala koji je svoje snage udružio s još jednim festivalom koji se održava na području grada Šibenika, a posve je drugog umjetničkog izričaja te njeguje filmsku kulturu, u ovom slučaju – animaciju.
– Kako Supertoon festival završava u tjednu u kojem se, pak, održava Regius, odlučili smo se povezati sa Supertoonovcima i to na dva načina. U prvom planu, prva večer Regiusa, petak, 29. srpnja, bit će službeni after party ili party zatvaranja Supertoona jer istog dana završava. Drugo, kako će ove godine u sklopu Supertoon festivala biti i radionica VJ-inga, njezini polaznici će svoje radove  i znanje stečeno kroz radionice prikazati upravo na Regiusu na velikim video zidovima na kojima će se vrtjeti njihove animacije paralelno s nastupom benda na pozornici. Mislim da će to obogatiti i vizualno i zvučno sliku Regiusa u očima, odnosno ušima posjetitelja festivala i dati mu jedan nov sadržaj – objasnio je Bergam.
Organizatori Regiusa dogoju još najave šest izvođača, kada će lista biti konačno kompletirana. Satnica, raspored izvođača kao i cijena dnevne, odnosno festivalske ulaznice bit će objavljeni naknadno.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI