Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
POLITIKA / SCENA
Policija trenira strogoću: Šibenska noć nasilno ugašena

Policija trenira strogoću:
Šibenska noć nasilno ugašena

Od sinoć je službeno: Šibenik nije grad za zabavu.

dokum

Već je neko vrijeme poznato da se na svakoj dobroj zabavi u Šibeniku pojavi nekakav partibrejker. Bio to Grad, policija, biskup ili susjedi. Ništa ne može potrajati, nijedna se ideja ne može do kraja realizirati, uvijek je tu negdje neki nasilnik koji će sve upropastiti. Takva je, valjda, karma grada još od kad mu je oduzet naslov košarkaškog prvaka države. Ništa ne može potrajati.
Sinoć je trebalo trajati do 4 ujutro. Svi dokumenti bili su potpisani, dogovori postignuti, Grad je sve dozvolio. Policija je, pak, imala svoju logiku. U 2 sata ugašena je muzika po cijeloj rivi, od mula Krke do Doca. I Šibenska je noć, ta tradicionalna gradska fešta do zore, upala u muk otprilike dva sata nakon što je počela.
Čuveni zagrebački DJ Eddy Ramich potjeran je s pozornice ispred Azimuta, pa je bio prisiljen povući se s opremom unutar prevrućeg kluba. Istu je naredbu dobio i DJ ispred dolačkog kafića Snaomi, koji je na to imao genijalnu reakciju: pustio je za kraj „Lijepu našu“. Lijepa je, da, a i junačka zemlja mila, ali zabava u njoj nije po zakonu, pa i onda ako se ljudi zabavljaju uz potpisani pristanak grada.
Gradskoj upravi, ovoga puta, ništa nije za zamjeriti, na odobrenju koje je izdao gradonačelnik Burić, a kojega smo na uvid dobili u klubu Azimut, lijepo stoji da je dokument proslijeđen Sanitarnoj i Državnoj inspekciji, a i Policijskoj upravi Šibenik.  Svi su sve znali, pa je ipak netko samovoljno odlučio da se Šibenska noć, u godini u kojoj se slavi 950. rođendan grada, proslavi u tišini.
Uvijek se netko pojavi i upropasti sve, još od Vasila Tupurkovskog.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI