Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
POLITIKA
Prosvjed, a ne čekanje tramvaja (foto HINA/Lana Slivar Dominić)

Ping-pong – Inicijativa Hrvatska može bolje:
Loptica je na Saboru!

Prosvjed, a ne čekanje tramvaja (foto HINA/Lana Slivar Dominić)
Prosvjed, a ne čekanje tramvaja (foto HINA/Lana Slivar Dominić)

Prosvjed, a ne čekanje tramvaja (foto HINA/Lana Slivar Dominić)

– Loptica je na Saboru! – kažu u Inicijativi Hrvatska može bolje koja je danas uputila predsjedniku Sabora Ž. Reineru zahtjev da Hrvatski sabor prilikom prvog glasanja u dnevni red uvrsti Prijedlog zaključka o podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Za ping-pong  je potrebno dvoje, pa valja vidjeti hoće li se i kada Hrvatski sabor odazvati na ovaj zahtjev za igru s lopticom.

– Nakon što se više od 50.000 građana i građanki okupilo na prosvjedima širom Hrvatske i svijeta poručivši kako Hrvatska može bolje te Hrvatskom saboru i Vladi uputilo četiri zahtjeva, Inicijativa Hrvatska može bolje u ime tih građana traži njihovu realizaciju.  Inicijativa Hrvatska može bolje uputila je danas predsjedniku Sabora zahtjev da od Hrvatskog sabora traži da, prilikom prvog glasanja, u dnevni red uvrsti Prijedlog zaključka o podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Prijedlog u skladu sa zahtjevima građana, u saborsku je proceduru uputio Klub zastupnika HNS-a, te je sada na predsjedniku Hrvatskog sabora da volju građana ispoštuje tako da Prijedlog uvrsti kao prioritetnu točku aktualne sjednice te da omogući hitnu raspravu i glasanje o zaključcima, bez odlaganja – kažu u IHMB-i. 
Prosvjed (foto HINA Lana Slivar Dominić)

Prosvjed (foto HINA Lana Slivar Dominić)

  
Od zastupnika i zastupnica Inicijativa traži ‘da se nedvosmisleno izjasne je li nastavak provedbe Cjelovite kurikularne reforme, uz punu autonomiju Ekspertne radne skupine, te financijsku i političku podršku, i za njih prioritet.’
– U trenutku rasprave i glasanja pokazat će se koji zastupnici i zastupnice zaista stoje iza smislenih reformi koje dolaze iz struke te čuju li i poštuju li volju onih koji su ih birali, koje u Saboru trebaju zastupati i predstavljati.  Inicijativa Hrvatska može bolje istovremeno očekuje i izjašnjavanje nadležnog ministra o osobnoj odgovornosti prema Ekspertnoj radnoj skupini, kao i nedvosmisleno izjašnjavanje predsjednika Vlade o načinu provedbe ove nadstranačke reforme o kojoj ovisi naša budućnost.  Od svih navedenih Inicijativa očekuje da u području svoje odgovornosti provedu volju građana, te da društveni i razvojni interes Hrvatske stave iznad stranačkog i osobnog odnosno da o sustavu obrazovanja prestanu razmišljati na rok vlastitog mandata! – s uskličnikom ističu u IHMB-i.
Prosvjed (foto HINA/Lana Slivar Dominić)

Prosvjed (foto HINA/Lana Slivar Dominić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI