Neovisni novinarski portal
25.1.2021.
POLITIKA
Zastupnik Stipe Petrina u sabornici  foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Petrina o fjasku svečane sjednice Sabora:
‘U ovih 25 godina ovako gnjusnog i antihrvatskog vođenja politike nismo vidjeli’

Zastupnik Stipe Petrina u sabornici foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd
Zastupnik Stipe Petrina u sabornici  foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Zastupnik Stipe Petrina u sabornici foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Svečanoj sjednici kojom se Hrvatski sabor, u nazočnosti državnog vrha i uzvanika u subotu prisjetio povijesne odluke o suverenosti i samostalnosti Hrvatske koju je donio prije 25 godina, nazočilo je svega dvadesetak zastupnika, što je ogorčilo neke i zastupnike i goste. Ogorčeni su i oni zastupnici koji nisu došli na sjednicu.

Stipe Petrina je priopćio je u subotu navečer kako je razočaran što nije bio na svečanoj sjednici Hrvatskoga sabora u povodu Dana državnosti jer nije bio obaviješten o terminu njezina održavanja, a krivcem za to smatra saborsko vodstvo.

Evo priopćenja Stipe Petrine:

– Svi koji ste danas pratili svečanu sjednicu Sabora povodom jubileja, 25 godina državnosti Republike Hrvatske, mogli ste primjetiti kako je sabornica bila poluprazna te da je u njoj bilo nazočno svega dvadesetak zastupnika. Jako sramotno i jadno s obzirom na dan koji bi trebali s ponosom slaviti. Ovime je tako jasno da se radi o velikoj sramoti ili pak nečijem namjernom podcjenjivanju države nam Hrvatske i naroda kako bi se stjecali bjedni poeni u politici.

Nažalost, jedan sam od članova koji nije danas bio među tom dvadesetoricom rijetkih zastupnika i zato mi je jako žao. Jako sam razočaran i nesretan zbog toga. Naime, žarko sam želio biti prisutan na tom svečanom činu, jer ovaj blagdan i spomen na sam taj događaj je san koji smo prije 25 godina sanjali i živjeli. Nesretan sam jer sam svo ovo vrijeme časno ispunjavao svoje saborske obaveze te sam u ovih 6 mjeseci obnašao ono što sam u svom programu objavio.

Zašto međutim nisam došao? Osjećam potrebu da vam svima javno objasnim. Naime, na zadnjoj sjednici Sabora u ponedjeljak 20.06. povodom odluke o raspuštanju Sabora danom 15.07. jasno je rečeno, citiram: “Ako se ukaže potreba za sazivanjem sjednice Sabora po bilo kojoj osnovi, saborski zastupnici će se obavjestiti telegramom ili na bilo koji drugi način”. S obzirom da me nitko nije obavijestio (kako saborski zastupnici mogu znati kad će i u koje vrijeme biti održana svečana sjednica), ovime smatram krivcem za ovaj sramotan čin, vodstsvo Sabora, predsjednika Sabora gospodina Željka Reinera u prvom planu te svih 5 potpredsjednika: Roberta Podoljnjaka, Antu Sanadera, Ivana Tepeša, Milanku Opačić te Vesnu Pusić. Oni su na ovaj način svoje (ne)namjerne nemarnosti izvrgli ruglu u prvom redu, Republiku Hrvatsku, a onda i hrvatski narod kao i sve hrvatske saborske zastupnike koji bi velika većina bili prisutni da su prije spomenuti obavljali svoju dužnost časno i pošteno onako kako su se zakleli. Da je ovakav podmukli i antihrvatski čin u režiji MOST-a i HDZ-a, jasno je iz toga što predsjednica Republike Hrvatske, na prijem povodom Dana Državnosti, nije pozvala saborske zastupnike nego “likove” koji su joj financirali predsjedničku kampanju. Posebno je sramotna izjava potpredsjednika Vlade, Bože Petrova koji kao i uvijek zavarava javnost eto tobože zgrožen činjenicom da je sabornica danas bila poluprazna, a za to okrivljuje saborske zastupnike, a jasno je da su zastupnici MOST-a bili za to da će se ako se sazove svečana sjednica Sabora, svim saborskim zastupnicima uputiti poziv na istu.

Nažalost, moram kazati kako živimo jednu veliku političku sramotu. U ovih 25 godina nagledali smo se pljački, varanja, velikih izdaja i zločina ali ovakvog gnjusnog i antihrvatskog vođenja politike još nismo vidjeli. Draga nacijo, žalosno je dokle su pojedinci i strukture spremni ići kako bi se domogli fotelje i političke moći. Zato Domovini Hrvatskoj želim da zaista bude samostalna, suverena i prije svega oslobođena od onih koji je guraju u propast. Mi Hrvati, nemamo što danas slaviti kada pogledamo oko sebe što nam rade naše vlasti…. Nažalost svo ovo vrijeme mi ne živimo državu, živimo farsu u tuđoj režiji… – napisao je Petrina.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI