Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA
Arhiva: članovi stranke Pametno dok su još bili na okupu (foto: Pametno)

Pametno pametuje:
Netko tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huligana u državi

Arhiva: članovi stranke Pametno dok su još bili na okupu (foto: Pametno)
Pametno na okupu (foto: Pametno)

Pametno na okupu (foto: Pametno)

S obzirom da ovih dana svi ponešto pametuju o nogometu, navijačkom divljanju i tome slično, svoje stajalište o toj temi je danas iznijela i politička stranka imena Pametno.

Netko tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huligana u državi – ustvrdili su u Pametno (ili u Pametnome, Pametnoj) već u prvoj rečenici svojega obraćanja javnosti (poveznica).

Pretpostavlja se kako aludiraju na jednu rođendansku zabavu aktualno vrlo visoke državne dužnosnice, no ipak su zaključili kako možda nije pametno spominjati imena aktera te proslave koju je navodno financirao jedan nogometni menadžer.

– Pametno osuđuje svako nasilje i huliganstvo. Sportska natjecanja su mjesto za nadmetanje u tjelesnoj spremi i snazi, ali na terenu, ne izvan njega. Nema opravdanja za ugrožavanje sigurnosti i života drugih ljudi. Ovaj nesretan događaj posljedica je nefunkcioniranja države i u segmentu sporta, dugi niz godina – zaključuje Pametno, čija je predsjednica Marijana Puljak, a tajnik njezin suprug dr. Ivica Puljak, nagrađivani fizičar s međunarodnom karijerom.
Zakon o sportu se ne poštuje, niti provodi, i nitko radi toga nije sankcioniran, upozoravaju u toj stranci.

Nikom razumljiva predsjedničina reakcija

– Kriminal je riječ koja se najčešće spominje uz nogomet i HNS, njegovu krovnu organizaciju, a sve institucije društva okreću glavu. Političarima su puna usta sporta samo u vrijeme predizbornih kampanja, a kad dođu na vlast ne žele riješiti probleme – drže u stranci Pametno.
Dakako, i u Pametno su smatrali kako bi bilo pametno osvrnuti se na predsjedničino spominjanje Orjune, takozvane Organizacije jugoslavenskih nacionalista, čije je djelovanje zabranjeno još davne 1929. godine.
Marijana Puljak (foto: Pametno)

Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno (foto: Pametno)

– Predsjednica je, nakon nikome razumljive reakcije i optuživanja nepostojećih organizacija, tek sad, kad je sramota izašla van kuće, našla za shodno iskoristiti svoje ovlasti i sazvati hitnu sjednicu tehničke vlade, a na dosadašnje raspadanje države i društva nije reagirala. Netko tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huligana u državi – ponovili su svoju rečenicu o huliganima i rođendanu u Pametno(me).

Umjerena stranka zdravog razuma

Inače, Pametno smatra kako Hrvatska mora postati moderna i građanska država u kojoj institucije funkcioniraju, pravosuđe je efikasno, a korupcija i kriminal se ne toleriraju s najviših razina. za kraj, najavu izvanrednih izbora i nogometnu histeriju inteligentno koriste za jednu promidžbenu poruku:
Ako zaista želite riješiti problem sporta u Hrvatskoj, na sljedećim izborima glasujte Pametno – vele.
Na koncu, riječ-dvije o političkoj stranci Pametno: proizašla je iz građanske Inicijative “Za pametne ljude i pametan grad” osnovane za lokalne izbore u Splitu 2013. godine, a za sebe kažu kako okupljaju ‘veliki broj pojedinaca s bogatim znanjem, stručnim iskustvom i kvalitetnim idejama, a sve s ciljem stvaranja pametne, moderne i otvorene Hrvatske’.
– Mi smo umjerena stranka zdravog razuma – opisuju u Pametno(me) sami sebe.
Ivica Puljak, tajnik Pametnoga (foto: Pametno)

Ivica Puljak, tajnik Pametnoga (foto: Pametno)

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI