Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
KULTURA / POLITIKA
Otvaranje 56. MDF-a: Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na ‘Čarobnjaku z Oza’

Otvaranje 56. MDF-a:
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na ‘Čarobnjaku z Oza’

Otvaranje 56. MDF-a Kolinda Grabar-Kitarović (Foto H. Pavić) (1) Nakon što je predložila sjednicu Vlade zbog nereda koji su se dogodili na nogometnoj utakmici Europskoga nogometnog prvenstva u Francuskoj, predsjednica Republike Hrvatske otputovala je u Šibenik gdje je kao pokroviteljica sudjelovala u otvaranju ovdašnjeg 56. Međunarodnog dječjeg festivala.

– S posebnim sam veseljem ovdje s vama u Šibeniku, ne samo kao pokroviteljica ovoga festivala, nego doista kao njegov veliki prijatelj. Pratim ga već godinama, najprije u svojoj dječjoj dobi, a onda sam s velikom radošću i kao mama s djecom odlazila na priredbe i radionice u našem prekrasnom dragom hrvatskom Šibeniku. Ovih će dana šibenske ulice odzvanjati dječjim smijehom. Ima li ljepšeg poklona Šibeniku za 950. obljetnicu njegovog spomena kao prvog hrvatskog grada ovdje, nego upravo ta dječja kreativnost koja će se odražavati ovih dana, činjenice da će gradom vladati djeca i oni koji su mladi u srcu – rekla je predsjdnica Grabar Kitarović na otvaranju.

– Vjerujem da ćete svi s radošću polaziti ne samo večernje priredbe nego i kreativne radionice. Držim da su one najbolji način kako razvijati dječju kreativnost, razmišljanje kako zapravo postaviti ono o čemu svi ovih dana razgovaramo, reformu našeg školstva našeg obrazovanja, kako kroz igru, kroz smijeh, kroz radost, kroz ljubav prema znanosti, prema učenju oblikovati likovnu glazbenu i svaku drugu kulturu  – rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaželjevši svoj djeci puno uspjeha, radosti i užitika u radionicama, predstavama i drugim programima ovogodišnjeg festivala.

Predsjednica u Šibeniku nije davala izjave novinarima, koji su je čekali kako bi je pitali da pojasni svoju poruku ‘orjunašima’ da će odgovarati za nerede u Francuskoj i za svastiku na Poljudu.

Međunarodni dječji festival ove godine otvorio je mjuzikl „Čarobnjaka iz Oza“, a od 18. lipnja do 2. srpnja na brojnim gradskim lokacijama održavat će se više od 150 festivalskih programa, kazališnih i glazbenih priredbi, dječjih radionica, uličnih nastupa…

Otvaranje 56. MDF-a Kolinda Grabar-Kitarović (Foto H. Pavić) (6) Otvaranje 56. MDF-a Kolinda Grabar-Kitarović (Foto H. Pavić) (4)
MDF
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI