Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Novi festival bass kulture Membrain dolazi u Hrvatsku

Novi festival bass kulture Membrain dolazi u Hrvatsku

minerska_03

Membrain festival, novi festival bass kulture bit će održan po prvi put ovo ljeto u Hrvatskoj, točnije u gradu Šibeniku. Kroz četiri dana, od 18. do 21. kolovoza, festival će donijeti bogat glazbeni i popratni program.

U glazbenom dijelu programa nastupit će neka od najpoznatijih imena europske underground bass scene, a festival će obogatiti popratni sadržaj u vidu edukacijskih predavanja, glazbenih radionica ali i ugostiteljske ponude autohtonih dalmatinskih proizvoda.
Lokacija prvog Membrain festivala je uvala Minerska udaljena 10 kilometara od Šibenika, napušteni bivši vojni kompleks u srcu guste borove šume i u neposrednoj blizini plaže uz čisto more.
Ciljana publika festivala su stranci od 20 do 40 godina, koji će posjetiti Šibenik i njegovu okolicu i osim festivalskog iskustva doživjeti cijeli niz organiziranih izleta i tura oko najstarijeg samorodnog hrvatskog grada.
To ne znači da će festival biti nedostupan za domaću publiku. Baš naprotiv, za domaće i regionalne turiste te Šibenčane bit će pušten poseban kontingent karata po povoljnijim cijenama u odnosu na regularne cijene ulaznica.
Jaka glazbena imena, uz lokaciju, glavni su adut Membrain festivala. Tako će u Hrvatsku većinom po prvi put, doći neki od najpoznatijih predstavnika europske underground scene širokog spektra glazbenih pravaca. Na četiri pozornice u četiri dana izmijenit će se preko 60 europskih i regionalnih izvođača drum and bass, liquid, dubstep, dub, jungle, jump-up, grime, global i mnogih drugih žanrova. Najpoznatija imena su zasigurno Hybrid Minds, Sub Zero, Levela i Numa Crew.
Membrain festival organizira nizozemska firma Driftkikker Productions u suradnji sa šibenskom udrugom P.A.R.K. poznatoj po dugogodišnjoj organizaciji glazbenih manifestacija i festivala u Šibeniku kao što su Kulturaljka i Regius.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI