Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
POLITIKA
Nezavisni zastupnik Stipe Petrina hrvatskoj javnosti: Svi su isti, samo smo mi u NL SP neovisni i slobodni!

Nezavisni zastupnik Stipe Petrina hrvatskoj javnosti:
Svi su isti, samo smo mi u NL SP neovisni i slobodni!

Stipe Petrina (Foto H. Pavić) (2)Sve što se danas događa na hrvatskoj političkoj pozornici potvrđuje staru tezu Nezavisne liste Stipe Petrine iz kampanje 2011. da su sve političke opcije, zajedno sa svojim satelitima, praktično ista stvar ( “isto s…. drugo pakovanje” ), tvrdi u svojoj poruci javnosti saborski zastupnik Stipe Petrina komentirajući inflaciju zahtjeva za opozivima, čas Tomislava Karamarka, čas Bože Petrova i Karamarka,  čas Tihomira Oreškovića.

Čiji će opoziv prvi na dnevni red, odlučit će predsjednik Sabora, HDZ-ov Željko Reiner, što je velika prednost te stranke, veli Petrina, a zbog čega je, anticipirajući značaj te funkcije, Mostu odmah na početku predložio da uzmu mjesto šefa Sabora. No, Božo Petrov je uskratio podršku vlastitom kandidatu Robertu Podolnjaku, a sada je, ističe Petrina, jasno zbog  čega…

SDP i Most u službi spašavanja Karamarka ( ?!)

HDZ će učiniti sve da izbjegne glasanje o Karamarkovom opozivu, smatra, jer bi u slučaju zastupničkog nepovjerenja to bio signal stranci da mora promijeniti čelnog čovjeka, unatoč činjenici da je Karamarko nedavno izabran za šefa HDZ-a i to kao jedini kandidat. Ali, to su HDZ-ovi argumenti kontra glasanja o opozivu prvom potpredsjedniku, no,   (ne)začuđuje pasivan stav SDP-a i dvoličnost Mosta, kaže Petrina, koji pod svaku cijenu, pa i cijenu novih izbora, žele sačuvati Karamarka u političkom životu, iako je potpuno kompromitiran. Jasno je da bi promjena na vrhu HDZ-a imala posljedice i na SDP, jer  je samo Karamarkov HDZ mogao spasiti SDP od katastrofalnog poraza na izborima 2015. A isto je i s Mostom, dodaje Petrina, jer da je HDZ sve što s Karamarkom nije, ne bi ni bilo potrebe za Mostom. Stoga je , kaže, logično pitanje  jesu li SDP i Most u službi spašavanja Karamarka, mogu li postojati jedni bez drugih, i konačno – jesu li svi isti?

Petrina ocjenjuje da bi bilo nužno najprije glasati o opozivu Tomislava Karamarka , kako kaže, “radi političke higijene i eventualno razotkrivanja “duplih igrača” u ovom sazivu Sabora”. No, jasno mu je da se i Karamarko i Milanović spremaju na nove izbore kao najizgledniji rasplet ovog političkog pokusa. – Ako budu u srpnju, jasno je da će zbog vrućine, razočaranosti i posvemašnje pasivnosti glasača pravi pobjednici novih izbora opet biti ove dvije stranke, upravo radi njihovih zavisnih članova koji će disciplinirano izaći na izbore dok će ostatak, u Most razočaranih birača, ove izbore preskočiti- uvjeren je Petrina.  Živi zid možda i ostvari uspjeh koji mu predviđaju ankete, ali što s time, umjesto jednog, imat ćemo dva Mosta, veli Petrina, što vodi prema velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a, a ako je tome tako, ne treba ni ići na izbore i trošiti novce, kad se ta koalicija može složiti i bez izbora.

Cilj je zgaditi biračima svaku pomisao na “treći put”

Iz cijele ove političke konstelacije, zastupnik Petrina čita jasnu političku agendu, a to je, tvrdi, uništavanje bilo kakvog “trećeg puta” u hrvatskoj politici.

– Most nikada nije bio stvoren s ciljem da postane istinski treći put, njegovi tvorci pa i sam Petrov nikada to nisu ni krili. Jednostavno ostali su zatečeni brojem osvojenih mandata i činjenicom koliko biračko tijelo istinski želi promjene u političkom životu RH. Njihova uloga je bila u tome da „zgade biračima“ svaku pomisao na „treći put„ i da zatru ikakvu ideju o formiranju nezavisne političke scene i da se dade barem 2-3 izborna ciklusa mira političkom polaritetu HDZ-a i SDP-a- konstatira nezavisni Petrina.

Takvu su ulogu svojedobno, smatra, imali Laburisti, Orah, Ivan Grubišić,  danas je to Most, a sutra i Živi zid, i tako stalno. Jedina konstanta nažalost su HDZ i SDP !- zaključuje. Da “treći put” u Hrvatskoj ne postoji, potvrdio je svojom izjavom nedavno i Zoran Milanović, kada je to decidirano ustvrdio i pozvao građane da se odluče kome će dati povjerenje za vođenje države. Sve to govori, drži Petrina, da je dvostranačje u Hrvatskoj planirano kao i nekakvi treći putevi, “mostići”, “zidići” itd. Ali, vara se i Milanović i oni koji misle poput njega , jer nezavisni, treći i jedini politički put, ipak postoji u Hrvatskoj i kontinuirano je uspješan na lokalnoj razini. Apsolutno je politički neovisan od “mračnih centara moći” koji 25 godina razaraju i pljačkaju Hrvatsku i proizvode tzv. treće puteve samo zato da ubiju volju birača. A to je Nezavisna lista Stipe Petrine, slobodna i neovisna još od 2001., a takva ostaje i dalje- poručio je u svom otvorenom pismu javnosti nezavisni primoštenski zastupnik Stipe Petrina.

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI