Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
Hoće li ova raspadajuća skupina biti zapamćena kao najštetnija u povijesti malde hrvatske državefoto HINA/ Damir SENČAR

Mister Tim, go home! Karamarko odlučio da je premijer izgubio potporu HDZ-a, a Petrov je spreman otići, ali inzistira da ide i Karamarko

Hoće li ova raspadajuća skupina biti zapamćena kao najštetnija u povijesti malde hrvatske državefoto HINA/ Damir SENČAR

Zajednička fotografija vladajućih foto HINA/ Damir SENČAR

U vrijeme  ljubavi i sreće – Zajednička fotografija vladajućih
foto HINA/ Damir SENČAR

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio je u petak poslijepodne kako neće dati ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade, kako je to ranije tijekom dana zatražio premijer Tihomir Orešković, te naglasio kako je Orešković izgubio povjerenje najveće stranke HDZ-a. Predsjednik Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik Vlade Božo Petrov u petak poslijepodne u Metkoviću je rekao je spreman podnijeti ostavku ako će to pridonijeti stabilnosti Hrvatske, ali i dalje inzistira na ostavci Tomislava Karamarka.

– Nećemo nikoga povlačiti za rukav da se spasi ova Vlada – rekao je Karamarko i dodao kako je moguće i preslagivanje palamentarne većine, čemu je skloniji.

– Povjerenje je izgubljeno – rekao je Karamarko i pozvao Oreškovića da objasni svoj sastanak u SOA-i budući da sjednica Vlade nikada nije bila otkazivana zbog takvih sastanaka. Najavio je kako će se u subotu održati sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će biti donesene daljnje odluke.

Dodao je kako je HDZ uložio veliki trud u održavanje ove političke konfiguracije sa Mostom i učinio dosta ustupaka ali da ne mogu pristati na obezvrjeđivanje svega što je HDZ učinio, jer se radi o pobjedničkoj stranci s najvećim brojem zastupnika. HDZ je, kaže, na izborima dobio povjerenje 850.000 glasača, a za Oreškovića je glasovalo samo njih 76 u Saboru.

Petrov: ‘Nijedna pozicija nije ispred domovine’

– Sve što se pojavilo u medijima vezano uz Most od trenutka presice premijera Tihomira Oreškovića bili su spinovi – rekao je Petrov danas u Metkoviću. Poručio je da Most i dalje inzistira na ostavci prvog potpredsjednika Vlade Karamarka. – Iskreno ne znam razloge zbog kojih sam definiran remetilačkim faktorom. Znam da sam pred svojom savješću, građanima i pred Bogom čist – istaknuo je.
No, spreman je dati ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade ako je to uvjet da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti i da se stabilizira stanje u zemlji.
Most se, poručio je, nije borio  “radi pozicija i nijedna pozicija nije ispred domovine”. Ako je to cijena ja ću je platiti, a Most će na kraju donijeti konačnu odluku jer je Mostu pravilo da o takvim pitanjima odlučuje većina. Nadam se na kraju da će ovakav standard kakav postavlja Most postati jednoga dana standard u hrvatskoj politici i da ćemo znati razlikovati dobro od lošega, poručio je Petrov. Izvanrednu konferenciju za novinare Petrov je sazvao nakon što je premijer Tihomira Oreškovića danas zatražio od dvojice posvađanih potpredsjednika Vlade Bože Petrova i Tomislava Karamarka da podnesu ostavke u svrhu stabilnosti zemlje i očuvanja nacionalnih interesa.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI