Neovisni novinarski portal
14.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Karamarko podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-a

Karamarko podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-a

karamarko

Tomislav Karamarko dolazi u središnjicu HDZ-a/Foto:Hina/ Dario GRZELJ

Tomislav Karamarko je na konferenciji za novinare izjavio da podnosi ostavku na mjesto šefa HDZ-a.

– Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a. Razlozi su  jasni i višeslojni.. (…) Obećao sam stranci da ću uspjeti formirati saborsku većinu, nisam uspio – rekao je Karamarko uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.
– Smatram se odgovornom osobom, smatram da otvaram prostor za novi impuls ovim činom. Ono što sam napravio u četiri godine za HDZ i Hrvatsku mislim da je dobro, i na to sam ponosan. Sve što radim, radim za domovinu Hrvatsku. Nakon ostavke, vjerujem da će brzo doći do novih rješenja. Mi smo i dalje najjača stranka u Hrvatskoj, i dao Bog da tako i ostane – zaključio je Kramarko.
Ostavku Karamarka uslijedila je nakon što je dao ostavku i na mjesto prvog potpredsjednika Vlade te, kako je i sam rekao, nakon što nije uspio presložiti vladajuću većinu pošto je HDZ zajedno s oporbom srušio Vladu Tihomira Oreškovića.
Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević sinoć je izjavio kako je u HDZ-u dominantan stav prema kojemu Karamarko treba dati ostavku, a HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković izrazio je spremnost kandidirati se za novog čelnika stranke.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI