Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
UKRATKO
Izložba karikatura u organizaciji NP Krka: Ekološke zavrzlame

Izložba karikatura u organizaciji NP Krka:
Ekološke zavrzlame

Sveto-Bijelic-22

Nacionalni park Krka  u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša , 5. lipnja, priređuje izložbu karikatura “Ekološke zavrzlame” autora Svete Bjelića. U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ izložba će biti otvorena u petak, 3. lipnja, u 13 sati.

Izložbom karikatura autor Sveto Bjelić prenosi jasnu poruku koja izaziva snažne emocije i produbljuje svijest o zagađenju okoliša nastalom čovjekovim djelovanjem.
Poruka autora može se protumačiti kao opomena čovjeku i njegovom odnosu prema prirodi u kojem već stoljećima, bez posebnog upozorenja, čovjek sebično iskorištava prirodne resurse, zagađujući pritom zrak, vode i okoliš pri čemu neupitno utječe na opstanak biljnih i životinjskih vrsta ali i samoga sebe.
Izložba se sastoji od četrdeset karikatura koje će posjetitelji šibenske Gradske knjižnice moći pogledati do četvrtka 9. lipnja, a nakon toga izložba seli u Skradin.
Izložba će “gostovati”  i na svim glazbenim večerima uz Krku tijekom ljetnih koncerata jer je manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River ove godine posvećena prenošenju ekološke poruke. Prije svakog koncerta, u osmišljavanju ekoloških izložbi i održavanju tematskih radionica sudjelovati će i ekološke udruge i škole s područja Šibensko-kninske županije.
Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu (1972.), na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Aktivnim obilježavanjem ovog dana potiče se razvoj svijesti o preuzimanju odgovornosti za očuvanje planeta Zemlje i sudjelovanje u održivom i ravnomjernom razvitku, ističu iz NP Krka.

Sveto-Bijelic-4

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI