Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
POLITIKA
SDP-ovac Igor Dragovan danas u Splitu (foto TRIS/G.Šimac)

I. Dragovan na Bačvicama o ‘otezanju’ dr. Reinera, izborima, navijačkom divljanju i ‘orjunašima’

SDP-ovac Igor Dragovan danas u Splitu (foto TRIS/G.Šimac)
SDP-ovac Igor Dragovan danas u Splitu (foto TRIS/G.Šimac)

SDP-ovac Igor Dragovan danas u Splitu (foto TRIS/G.Šimac)

 O raspuštanju Sabora, potencijalnom ‘otezanju’ dr. Ž. Reinera, datumu sljedećih izbora, navijačkom divljanju i ‘orjunašima’ izjavu je danas poslijepodne medijima dao i SDP-ovac Igor Dragovan. Glavni tajnik SDP-a Dragovan se javnosti obratio ispred splitskog sjedišta te stranke, nedaleko od kupališta Bačvice, dok su Splićani i turisti prolazili s ručnicima, loptama i plažnim rekvizitima.

– Vladi je izglasano nepovjerenje s velikom većinom zastupnika u Saboru. Njih gotovo 90 podnijelo je zahtjev za raspuštanje parlamenta. Nakon dogovora s predsjednikom Sabora u petak, na sjednici u ponedjeljak u 12 sati jedino što se može napraviti je uvrstiti točku o raspuštanju parlamenta i da se izglasa raspuštanje. Sve drugo direktno je usmjereno protiv interesa građana – ustvrdio je Dragovan, pretpostavljajući kako Željko Reiner neće odugovlačiti sa stavljanjem te točke na dnevni red.
Ne želi vjerovati u otezanje, kaže on.
– U ponedjeljak na sjednici mora uvrstiti tu točku jer je  devedeset zastupnika to tražilo. Ta točka ide na dnevni red i provest će se rasprava i donijet odluka. Ne želim vjerovati otezanje s obzirom da je Reiner rekao da će se to napraviti. Sve drugo bi bilo protiv zahtjeva građana kojih 75 posto traži izbore. To jedini izlaz iz krize u koju nas je koalicija HDZ-a dovela. Odluka koja je predložena za donošenje u Saboru o raspuštanju stupa na snagu 15 srpnja. Odluka o datumu izbora je isključivo u rukama predsjednice, ali pretpostavljamo da ti izbori budu početkom rujna”-  reče SDP-ov glavni tajnik.
Dragovan na Bačvicama (foto TRIS/G. Šimac)

Dragovan na Bačvicama (foto TRIS/G. Šimac)

A onda je ponešto rekao i o nogometu, odnosno o neredima u Francuskoj.
– Postoji čvrsta politička volja da se izmjene odredbe zakona o sprječavanju nereda kako bi oštrije i rigoroznije reagirao na ovakve ispade koji štete Hrvatskoj, građanima i ugledu hrvatske nogometne reprezentacije, jednostavno ugledu Hrvatske. Klub SDP-a je pripremio i uputit će u saborsku proceduru prijedloge izmjene zakona koji bi pomogli da se takve stvari više ne događaju – ustvrdio je.
Onda su ga novinari upitali na objavu predsjednice RH o ‘orjunašima’ i ‘organizaciji koja ne postoji već 70 godina’.
– Činjenica je da znamo mi svi vrlo dobro tko upravlja hrvatskim nogometom dugo godina. Sigurno je da oni koji su najodgovorniji snose određenu odgovornost, ali sada nije vrijeme za politiziranje te stvari. Mislim da svi skupa moramo naći rješenje da se to više ne događa – zaključio je u Splitu I. Dragovan.
 Ne treba sad politizirati - kazao je Dragovan o 'orjunašima' (foto TRIS/G. Šimac)

Ne treba sad politizirati – kazao je Dragovan o ‘orjunašima’ (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI