Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA
Prijevremeni izbori – HSS osvojio mjesto načelnika Općine Murter-Kornati

Prijevremeni izbori – HSS osvojio mjesto načelnika Općine Murter-Kornati

U drugom prijevremenih izbora u Murteru novi je načelnik Općine s premoćnom većinom postao je mladi magistar struke agronomije Toni Turčinov, kandidat HSS-a.
Bivši načelnik Ivan Božikov prvi je čestitao novoizabranom Toniju Turčinovu (Foto: H. Pavić )

Bivši načelnik Ivan Božikov prvi je nakon pobjede  čestitao novoizabranom Toniju Turčinovu (Foto: H. Pavić )

U drugom prijevremenih izbora u Murteru novi je načelnik Općine s premoćnom većinom postao je mladi magistar struke agronomije Toni Turčinov, kandidat HSS-a i HNS-a.

Izlaznost na izbore nije bila velika. Od ukupno 1.938 birača, glasovalo je njih 1.011 ili 52,17 posto. Nevažećih je bilo 22 listića. Kandidat HSS-HNS-a Toni Turčinov, zajedno sa zamjenikom Petrom Ježinom, osvojio je povjerenje 605 birača ili 59,84 posto.  Kandidatkinja nezavisnih Mande Turčinov Ježina i njen zamjenik Mate Skračić dobili su 384 glasova ili 37,98 posto.

– Čestitam svojoj protukandidatkinji na fer i poštenoj izbornoj borbi i osvojenim glasovima. Čini se da je, uz sve ostalo, presudila i moja mladost – rekao nam je Toni Turčinov nakon objave rezultata.

– Mislim da je konačno došlo vrijeme da mi Murterini prevladamo političke podjele među sobom i svi zajedno krenemo raditi na dobrobit cijelog mjesta i svakog od njegovih građana. Podjele, kakve god bile, na plave, žute, crvene, zelene ili bilo koje druge, su nas do sad dovoljno koštale. Vrijeme je da konačno radimo svi zajedno za ovo misto. Koalicije još nismo dogovarali, osim neformalno, ali to u Vijeću i ne mora biti nekakva koalicija, nego samo da se podrže dobri projekti. Murteru je dosta visoke politike, treba nam rad, prije svega komunalni, i zajedništvo, a ja ću se potruditi da do toga i dođe – rekao nam je novi načelnik Toni Turčinov.

Mande Turčinov-Ježina čestitala je Toniju Turčinovu na pobjedi i poželila mu puno sreće i uspjeha u radu.

– Ovakav rezultat, s obzirom na situaciju u Murteru, je bio očekivan. No. pobjednika ne očekuju lovorike, nego težak posao sredivanja posvemašnjeg nereda u svim segmentima rada Općine. o čemu sam govorila u kampanji. Iskreno se nadam dobroj namjeri načelnika da se s tim problemima uhvati u koštac – komentirala je Mande Turčinov-Ježina.

Sad počinje teći zakonski rok od 48 sati i ukoliko do njegovog isteka ne bude bilo podnesenih prigovora, objavljeni rezultati postaju konačni i službeni. U 11-članom Općinskom vijeću na izborima pred dva tjedna koalicija HSS-HNS osvojila je pet mjesta, nezavisni tri, HDZ dva, te koalicija SDP-HSU jedno.

 

 


VEZANE VIJESTI