Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
IZDVOJENO
Hrvatska može bolje: Oni koji se igraju s budućnošću mladih, nemaju političku budućnost u ovoj zemlji

Hrvatska može bolje:
Oni koji se igraju s budućnošću mladih, nemaju političku budućnost u ovoj zemlji

hrvatska moze bolje2

Organizacije civilnog društva, njih više od 250, okupljene u Inicijativu Hrvatska može bolje pozvale su, sa današnje konferencije za novinare, na novu prosvjednu akciju: Hrvatska može bolje – bez vas! na Markovom trgu u Zagrebu, 16. lipnja u 18 sati.

Prosvjed se neće održavati u drugim gradovima kao prethodni, rekli su na konferenciji Eli Pijaca Plavšić i Nikola Baketa iz Inicijative Hrvatska može bolje te pozvali predstavnike udruga da im se pridruže na skupu u Zagrebu.
Nakon što je više od 50 tisuća građana 1. lipnja na brojnim skupovima diljem Hrvatske i inozemstva dalo potporu Cjelovitoj kurikularnoj reformi i iznijelo svoje zahtjeve vladajućima do danas ni Hrvatski sabor ni Vlada Republike Hrvatske nisu učinili baš ništa u ostvarenju tih zahtjeva. Štoviše, dopustili su zaustavljanje i preuzimanje Cjelovite kurikularne reforme, ignoriranje volje građana se nastavlja, kao da ničeg nije bilo, ističu iz Inicijative.
hrvatska moze bolje

Na slici Eli Pijaca Plavšić i Nikola Baketa. Foto Hina/ Tomislav Pavlek

 

– Naša poruka na Trgu svetog Marka bit će vrlo jednostavna i bit će upućena Vladi i Saboru. Onima koji su na vlasti poručujemo da je dosta, da odstupe, da odu. Bit će to i poruka onima koji će doći da moraju poslušati glas građana i da ne smiju iznevjeriti svoje građane. Želimo im poručiti da smo mi oni kojima političari odgovaraju i želimo da u budućnosti zaista postave obrazovnu reformu kao nacionalni interes i prioritet – rekla je Eli Pijaca Plavšić iz inicijative Hrvatska može bolje.
U srijedu, 15.6., ističe ugovor većini članova Ekspertne radne skupine. Ne zna se kako će se Cjelovita kurikularna reforma nastaviti. Time se gubi zamah i u budućnosti gubimo potencijal za reformu, kazao je na konferenciji Nikola Baketa iz Inicijative Hrvatska može bolje.
– Okupljanjem šaljemo poruku političkim elitama da nakon 1.6. stvari nisu iste. Oni koji se igraju s budućnošću mladih, nemaju političku budućnost u ovoj zemlji – istaknuo je Baketa.
Iz Inicijative Hrvatska može bolje istaknuli su kako prosvjed nije stranački već građanski skup.

Ministarstvo nudi produljenje ugovora članovima Stručne radne skupine

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je danas na svojim stranicama da nastavlja s aktivnostima vezanima uz kurikularnu reformu.
“Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastavlja s aktivnostima vezanim uz kurikularnu reformu s ciljem postizanja nacionalnoga konsenzusa oko reforme školstva. Stoga je Ministarstvo 47-orici članova Stručne radne skupine (SRS) ponudilo produljenje rada na Cjelovitoj kurikularnoj reformi, na temelju Sporazuma odnosno Odluke o imenovanju.”
Također računaju i na angažman i suradnju ostalih članova SRS-a kao i na angažman vrsnih odgojno-obrazovnih radnika te cijenjenih članova iz redova akademske zajednice i djelatnika agencija u sustavu.
“Jednako tako, Ministarstvo računa i na angažman članova ERS-a koji će, kao što su i najavili, svojim savjetima i konstruktivnim prijedlozima pomoći u daljnjem provođenju kurikularne reforme”, stoji u današnjoj obavijesti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI