Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA
Prosvjed u Zagrebu (HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ)

‘Hrvatska može bolje’:
Jelačićev trg puni se prosvjednicima, očekuje se 20 tisuća ljudi

Prosvjed u Zagrebu (HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ)

Prosvjedi za potporu kurikularnoj reformi počeli su u 11 hrvatskih gradova.

Prosvjed u Zagrebu (HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ)

Prosvjed u Zagrebu (HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ)

Središnji prosvjed pod nazivom „Hrvatska može bolje“ događa se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje se očekuje i do 20 tisuća ljudi, prosvjed je počeo izvođenjem “Lijepe naše”. Osim u Zagrebu, prosvjednici se okupljaju i u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Dubrovniku, Puli, Poreču, Križevcima, Virovitici i Slavonskom Brodu, a najavljeni su i prosvjedni skupovi u Londonu, New Yorku, Berlinu, Parizu, Bruxellesu i Budimpešti, a nekoliko Hrvata u Šangaju prosvjedovali je prije nekoliko sati.
Organizatori su u najavama istaknuli da prosvjed nije organizirala nikakva oporbena politička stranka, već preko dvjesto udruga civilnog društva koji je jedini moderna reforma školskog sustava.
Uoči prosvjeda neki od „glavnih likova“ u cijeloj ovoj priči dali su izjave:
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar: Ja nisam luzer, a ni Boris nije luzer. Posao treba odraditi, ni Boris ni Predrag ni bilo tko nisu ključni, nego reforma, idemo feštu odraditi i vratiti se u klupe. Novac je osiguran i čeka nas u EU fondovima. Malo je vremena, ali uz malo dobre volje možemo to odraditi i već krenuti od iduće školske godine.
Ministar kulture Zlatko Hasanbegović: Svima je jasno da je riječ o instrumentalizaciji i s političkom pozadinom.
Boris Jokić i članovi ekspertne radne skupine: U ime stotina svih onih koji su radili s nama tijekom 16 mjeseci, želimo reći – hvala svima. Hvala svima koji ste došli i dali nam podršku. Nakon svih ovih 16 mjeseci, mi znamo da ova zemlja može sve, ova zemlja može puno bolje. Živjela Hrvatska! Hrvatska može bolje!
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović: Uz pravo mentorstvo nastavnika i osobno zalaganje te rad i trud, hrvatske učenice i učenici ostvaruju najbolje rezultate na svjetskoj razini. Idemo stvoriti okvire koji će takvu priliku pružiti svoj hrvatskoj djeci.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI