Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
UKRATKO
GONG dijelio “raspusnice” saborskim zastupnicima

GONG dijelio “raspusnice” saborskim zastupnicima

raspusnica2

Moguće je odabrati više od jednog odgovora!

Ispred zgrade Hrvatskog sabora GONG je jutros dijelio tzv. “raspusnice” kojima je saborske zastupnike pozivao na trenutačno raspuštanje Sabora. Raspusnice su vrsta formulara u koje zastupnik treba upisati svoje ime i potpisati izjavu da se zalaže za raspuštanje Hrvatskog sabora.

U “raspusnici” je zastupnicima ponuđeno i da zaokruže razlog za raspuštanje Sabora uz napomenu kako je moguće odabrati više od jednog odgovora.
Jedan od ponuđenih odgovora je da je to “good good good za sve hrvatske građevine”.
Marina Škrabalo iz GONG-a izjavila je novinarima kako oni ne prihvaćaju argument vladajućih da bi novi izbori Hrvatsku koštali milijarde eura iz europskih fondova.
Novac za izbore, dodala je Škrabalo, je minoran u odnosu devet mjeseci potrošenih na paralizu vlasti, ideološke razmirice i nedonošenje odluka donose Hrvatskoj.
U GONG-u smatraju da niti jednoj političkoj opciji ne odgovaraju izbori u kratkom roku, ali i da građani više nemaju vremena čekati, pogotovo nakon izbora članova Ustavnog suda, čime su se stekli institucionalni uvjeti za provedbu izbora.
Izvanredne parlamentarne izbore GONG traži jer je aktualna vladajuća garnitura u posljednjih šest mjeseci dokazala da nije u stanju upravljati državom.
Svaki pokušaj preslagivanja vladajuće većine samo će produljiti agoniju i politički kaos, smatraju u GONG-u, a svi oni koji misle da se izbori mogu odgađati za jesen, moraju shvatiti da “Hrvatska nema vremena za ljetovanje”.
“Stranke imaju odgovornost građanima u kratkoj kampanji predstaviti programe, ciljeve i proračunske projekcije i prepustiti im da na izborima daju političku ocjenu njihovog dosadašnjeg djelovanja. Samoraspuštanje Sabora i raspisivanje izbora bez odgode GONG smatra najučinkovitijim i najpravednijim načinom rješavanja političke krize. Dosta je bilo!”, poručili su iz GONG-a.

raspusnica

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI