Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA
Darko Milinović o Karamarku nekad i sad:  Od optužbi za kriminal do junaka našeg doba…

Darko Milinović o Karamarku nekad i sad:
Od optužbi za kriminal do junaka našeg doba…

Darko Milinović (Foto H. Pavić)Je li Milijan Brkić na subotnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a mislio, među ostalima, baš na Darka Milinovića, kad je, kako prenose mediji, izjavio da će radije biti s orlovima nego licemjerima, jer orlovi jedu mrtve a licemjeri žive? Je li jedan od licemjera na koje je aludirao žestoki Brkić, bivši ministar zdravstva, Gospićanin Darko Milinović? Jer, od nekadašnjeg opakog kritičara Tomislava Karamarka, kojega je u kampanji za predsjednika stranke 2012. optuživao za kompromitiranost kriminalom, Milinović se danas pretvorio u prvoklasnog apologetu lika i djela šefa svoje Partije.

Odnedavno ponovo član Predsjedništva HDZ-a, nakon četverogodišnjeg tavorenja na marginama stranke ( valjda po kazni ), Milinović je u subotu zdušno zastupao neprikosnovenu poziciju Tomislava Karamarka u Vladi i stranci. Za krizu u Vladi glavnim krivcem drži premijera Tihomira Oreškovića koji je, kako ističe, prvu kriznu situaciju izazvao odbijanjem smjene ( supotpisivanja razrješenja) šefa SOA-e Dragana Lozančića i ignoriranjem mišljenja svoga prvog potpredsjednika upravo zaduženog za nacionalnu sigurnost. Milinović Oreškoviću zamjera i što , ako je već morao otići uoči sjednice Vlade u petak, nije prepustio Karamarku, kao prvom potpredsjedniku, da vodi sjednicu Vlade. Zbog svega, smatra da premijer treba dati ostavku.

Nema mjesta za premijera koji nije Karamarko!

Nakon dramatičnog sastanka stranačkog vrha u subotu, Dado Milinović je za N1 televiziju izjavio da nisu odlučili rušiti premijera Oreškovića, nego su mu samo odgovorili na njegov pokušaj rušenja HDZ-a. HDZ je odlučio presložiti novu većinu u kojoj, decidirano će,“ nema mjesta za premijera koji nije Karamarko“. Nema mjesta ni Mostu ni Petrovu u toj budućoj parlamentarnoj većini koju će sigurno složiti HDZ, dodao je, napominjući da će HDZ voditi Hrvatsku u nove pobjede. A što se Milijana Brkića tiče, njegov istup samo svjedoči o snazi HDZ-a, veli Milinović, „ to je demokracija i zato je HDZ najjača stranka“. Potvrdio je da su neki članovi Predsjedništva tražili da Karamarko odstupi, ali su na kraju odustali i o tome nije bilo glasanja, a koliko zna, Brkić neće zbog svog istupa imati nikakve sankcije.
Tako Darko Milinović govori danas, kao najodaniji i najposlušniji Karamarkov sljedbenik. A što je bilo jučer?

Bivši ministar zdravstva i zamjenik predsjednice Jadranke Kosor , nakon odlaska Ive Sanadera, u svibnju 2012. kandidirao se za predsjednika stranke i ušao u žestoki dvoboj s Tomislavom Karamarkom. Na konferenciji za novinare 6. svibnja 2012. u Gospiću, u tijeku kampanje za novog predsjednika HDZ-a, nije štedio Karamarka ni od najtežih optužbi.

Karamarko je  omogućio kriminaliziranje HDZ-a

– Moja predizborna kampanja će biti usredotočena na istinu- rekao je odmah na početku.- Od jučer sam dobio nekoliko pitanja običnih članova HDZ-a, onih koji odlučuju o sudbini HDZ-a i želim to danas javno pitati Karamarka koji tvrdi da je on predvodnik borbe protiv korupcije. Smatram da je Tomislav Karamarko omogućio kriminalizaciju HDZ-a i to smatra mnogobrojno članstvo- izjavio je tada na pressici Milinović i objasnio :- Dosad je Karamarko izvršio tri udara na HDZ. Prvi, izdaja s Manolićem, drugi- izdaja s Mesićem, i treći, a možda i najbitniji, nijedna krađa i afera nije otkrivena dok međunarodna zajednica nije to ultimativno zatražila.
Postavio je Karamarku i pitanje zašto je hapsio gotovo isključivo članove HDZ-a, zašto su ušutili Kalmeta i Jandroković koji su par mjeseci prije i sami to pitali Karamarka.
– Ili, ništa danas nismo čuli o sastanku dijela stožera Tomislava Karamarka s Ivom Sanaderom. Postavlja se pitanje da li je s tim postupcima, a u suradnji s nekim drugima, omogućio kriminalizaciju HDZ-a i na taj način pokušao otvoriti vrata svojoj kandidaturi… I nakon svega želi biti na čelu HDZ-a. Neće ići- bio je uvjeren Milinović te 2012. kada je Karamarko, unatoč njegovim optužbama, brzopoteznom akcijom ( kampanjom) osvojio HDZ.
U istoj je prigodi, odgovarajući na pitanja novinara, Milinović rekao i sljedeće:- Čuo sam da neki posjeduju dokumente koji inkriminirajuće povezuju tvrtku Soboli s Inom. Ja nemam te dokumente, a kad ih dobijem, ja ću ih pokazati…
Je li dokumente Milinović dobio, je li ih kome pokazao, nekomu poslao, u sandučić ubacio ? Ili je na sve to zaboravio i svoga predsjednika, od kojega je izbore izgubio, unatoč svim teškim optužbama koje je na njegov račun izgovorio, naposljetku kao brata prigrlio? Pa što bude…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI