Neovisni novinarski portal
17.1.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
(Foto: Hina/EPA/CRISTOBAL HERRERA)

Amerikanac afganistanskog podrijetla ubio 50 ljudi u Orlandu

(Foto: Hina/EPA/CRISTOBAL HERRERA)
(Foto: Hina/EPA/CRISTOBAL HERRERA)

(Foto: Hina/EPA/CRISTOBAL HERRERA)

Gradonačelnik Orlanda izjavio je da je u napadu na noćni klub u središtu grada ubijeno 50 i ozlijeđene 53 osobe, a mediji su izvijestili da je napadač Omar Mateen.

Naoružani napadač koji je otvorio vatru u noći na nedjelju u gay klubu na Floridi identificiran je kao Omar Mateen, američki građanin afganistanskog porijekla, izvijestile su televizijske postaje CBS i NBC.
Lokalna policija istražuje napad na gay klub u Orlandu koji je okarakteriziran kao teroristički čin, a savezna policija je ranije priopćila da je napadač možda bio simpatizer Islamske države. Policijski časnik koji je radio kao zaštitar u noćnom klubu Pulse razmijenio je vartru s napadačem oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu, prenosi Reuters.
Ubrzo se razvila talačka kriza i tri sata kasnije interventna policija je upala u klub i ubila napadača.
– Smatramo li to terorističkim činom? Apsolutno – rekao je specijalni agent Danny Banks. – Bilo da se radi o domaćem terorizmu ili međunarodnom, mi ćemo to u potpunosti istražiti – kazao je.
Predsjednik Barack Obama naredio je saveznoj policiji da pruži svaku potrebnu pomoć policiji na Floridi koja istražuje napad u Orlandu, priopćila je Bijela kuća.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI