Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Zloglasni Dead Kennedys konačno u Hrvatskoj

Zloglasni Dead Kennedys konačno u Hrvatskoj

Kultni američki HC/punk rock bend po prvi put dolazi u Hrvatsku. U zagrebačkom klubu Boogaloo nastupit će 27. listopada.

dead kennedys

Punih 38 godina od osnivanja Dead Kennedys, koji svakako čine jedan od najutjecajnijih rock bendova općenito, nastupit će u zagrebačkom klubu Boogaloo, koji je s najavom ovog nastupa ponovno ‘na karti’ aktivnih koncertnih prostora u Zagrebu.
Dead Kennedys osnovani su 1978. godine u San Franciscu. Kontroverzno ime, kao i angažirane socijalno-političke teme u pjesmama priskrbili su im i kontroverzni medijski status u SAD-u, gdje su bili prozvani pandanom britanskih Sex Pistolsa.
Svakako najznačajnije njihovo izdanje je debitantski album “Fresh Fruit for Rotting Vegetables” (1980.) na kojem su legendarni hitovi poput “Holiday In Cambodia” i “California Über Alles”. Godine 1986. objavili su posljednji, četvrti album “Bedtime For Democracy”, a nakon koncerta u San Franciscu u veljači iste godine prestaju s radom i svatko od članova kreće svojim solo karijerama. Početkom 2000-ih se ponovno okupljaju i od tada konstantno sviraju turneje po cijelom svijetu.
Ulaznice po cijeni od 120 kn u pretprodaji su do 1. srpnja, dok će od 2. srpnja koštati 150 kn, a na ulazu 170 kn. Mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventimovim prodajnim mjestima, kao i u knjižari Rockmark u Zagrebu.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI