Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
IZDVOJENO / POLITIKA
Boris Jokić (HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ)

Više od 14 tisuća potpisa podrške kurikularnoj reformi

Boris Jokić (HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ)
Boris Jokić (HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ)

Boris Jokić (HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ)

Više od 14 tisuća građana potpisalo je online peticiju za podršku kurikularnoj reformi koja je pokrenuta u srijedu nakon što su svi članovi Ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme dali ostavke.

Potpisivanje peticije pokrenule su, kao članice akademske zajednice, dr.sc. Ivana Ćosić, doc.dr.sc. Ivana Sekol, doc.dr.sc. Tanja Slišković i dr.sc. Ana Ljubojević.
“Osjećamo se dužnima reagirati na ležernost kojom je Saborski odbor za znanost i obrazovanje ugrozio napore najboljih i najvrijednijih hrvatskih stručnjaka za obrazovanje. Ovom peticijom izražavamo bezrezrevnu podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi i Ekspertnoj radnoj skupini okupljenoj oko dr. sc. Borisa Jokića”, stoji u tekstu peticije.
One su prijedlog da se Ekspertna skupina proširi dodatnim članovima te da se njena nadležnost proširi i na ocjenjivanje pojedinih kurikularnih dokumenata, ocijenile kao cenzuru. Smatraju i kako je nekorektno da takvi pritisci na Ekspertnu radnu skupinu dolaze nakon što je većina posla obavljena i kad prijedlog kurikuluma treba postati stvarnost.
Pozivaju hrvatsku akademsku zajednicu i građane da svojim POTPISOM podrže napore ekspertne radne skupine i Cjelovite kurikularne reforme.

Prosvjed Inicijative “Hrvatska može bolje” 1. lipnja

Potporu Cjelovitoj kurikularnoj reformi dala je i Inicijativa “Hrvatska može bolje” koja putem svog Facebook profila poziva građane da im se pridruže na prosvjedu 1. lipnja u 18 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.
“Osigurajmo djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću.. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama. U zemlji u kojoj se ni oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo”, poručuju iz Inicijative.
Inicijativu “HRVATSKA MOŽE BOLJE” čine: GOOD Inicijativa, sve udruge članice GOOD koordinacije (RODA, Forum za slobodu odgoja, Centar za mirovne studije, GONG, Hrvatsko debatno društvo, Udruga roditelja Korak po korak) te članovi stručnih radnih skupina kurikularne reforme za – Politiku i gospodarstvo, Povijest, TZK, Etiku, Tehničku kulturu te Likovnu kulturu/umjetnost.
Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI