Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA
Hoće li ova raspadajuća skupina biti zapamćena kao najštetnija u povijesti malde hrvatske državefoto HINA/ Damir SENČAR

‘Ustaše protiv reformi i programa ove Vlade’

Hoće li ova raspadajuća skupina biti zapamćena kao najštetnija u povijesti malde hrvatske državefoto HINA/ Damir SENČAR
Zajednička fotografija vladajućih foto HINA/ Damir SENČAR

Zajednička fotografija vladajućih
foto HINA/ Damir SENČAR

Vlada RH u priopćenju za javnost najoštrije je osudila veličanje ustaškog režima, a nametanje teza o ustašizaciji društva i istupe poput onoga dominikaca Luke Prcele ocijenila je kao  dio šire kampanje koja za cilj ima nove podjele u društvu i sprečavanje provođenja reformi i programa aktualne Vlade. U ovom priopćenju nema izjednačavanja totalitarnih režima iz hrvatske povijesti.

– Svako veličanje ustaškog režima i opravdavanje njegovih zločina s bilo kojeg mjesta Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje i drži apsolutno neprihvatljivim.

Vlada Republike Hrvatske već je u nekoliko navrata jasno osudila ustaški režim i zločine koji su se dogodili u ime tog istog režima. Stalno nametanje lažnih teza o ustašizaciji društva i neprihvatljivi istupi pojedinaca dio su šire kampanje s ciljem novih podjela u društvu i sprečavanja provođenja reformi i programa aktualne Vlade. Unatoč pokušajima destabilizacije Vlade, ova je Vlada odlučna u provođenju reformi koje su jedini put izlaska iz krize. Vlada Republike Hrvatske učinit će sve da se Hrvatska kao članica Europske unije nastavi razvijati u duhu tolerancije, kao ravnopravna članica europske obitelji s kojom dijelimo iste vrijednosti.

Vlada će svoj program i ciljeve realizirati te učiniti sve da se zaustavi iseljavanje mladih, otvore nova radna mjesta, to je obećanje koje smo dali našim građanima – stoji u priopćenju Vlade RH.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI