Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA
Luka Prcela (screenshot)

Svećenik Luka Prcela na HTV-u:
Ne mogu oprostiti Kolindi Grabar Kitarović što je izjavila da je NDH bila zločinačka

Luka Prcela (screenshot)
Luka Prcela (screenshot)

Luka Prcela (screenshot)

U programu HTV-a novi skandal. Ovoga puta, iznenađujuće, tijekom redovitog nedjeljnog prijenosa mise. U glavnoj ulozi bio je gvardijan Dominikanskog samostana u Splitu, Luka Prcela, koji je s oltara crkve Gospe od Ružarija izvolio reći sljedeće:

„Ne mogu podnijeti kad netko nekoga udara bez razloga, i ne mogu podnijeti kad i moj narod nekoga udara bez razloga. Pogotovo ne mogu podnijeti da mi sami po sebi pljujemo. Strašno je kada mi, evo sada se nalazimo u mjesecu svibnju, u subotu će se ići na Bleiburg… Zaboravili smo da smo bili ta žrtva. Ja ne mogu nikako oprostiti ovo što je Kolinda Grabar Kitarović izjavila da je hrvatska država, Nezavisna država nije bila nezavisna i da je bila zločinačka. Tko ti kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od 41. do 45.
Ma, ja pitam ako je morala to reći pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki. Pa nismo mi bombardirali ni Dresden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica?
Ma dosta više da sami po pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vrijeme za vrijeme ove dvojce predsjednika koji su bili, možemo kazati, predsjednici antihrvatske države.
Zato mi je drago da su naši sadašnji branitelji dobili konačno svoga ministra, ministra koji nije bio savjetnik nijednog ni drugog predsjednika, ministra koji nije završio škole u Kumrovcu ili Bileću, ministra koji je ratovao sa svojim prijateljima i kolegama, sa našim ratnicima i borcima.
Trebamo se boriti za istinu, pravdu i svoj narod. Nemojmo dopustiti da ponovno itko pljuje, to nije Kristov nauk.“

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI