Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
UKRATKO
“Šestojezični mEnU“ za proslavu Europskog tjedna u Šibeniku

“Šestojezični mEnU“ za proslavu Europskog tjedna u Šibeniku

dan_europe_logo

Grad Šibenik i Informacijski centar Europe Direct Šibenik u suradnji s Turističko ugostiteljskom školom u srijedu, 04. svibnja, obilježava  Europski tjedan.

Gastronomski događaj „Šestojezični mEnU“ bit će organiziran ispred Europe Direkt centra( Ulica kralja Zvonimira 7A), a učenici kuharskog smjera Turističke škole pripremat će tradicionalna jela zemalja osnivača Europske unije: Francuske, Italije, Belgije, Luksemburga, Nizozemske i Njemačke. Na štandovima ispred Europe Direct centra, među raznim poslasticama, naći će se i francuski “coq au vin” i belgijske vafle.
Europski tjedan je manifestacija kojom se obilježava  dan osnivanja Vijeća Europe (5. svibnja 1949.) i dan potpisivanja Schumanove deklaracije (9. svibnja 1950.), koji se u Europskoj uniji slavi kao Dan Europe. Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna i središnje proslave Dana Europe (7. svibnja) je kretanje i očuvanje okoliša. Središnja će se proslava  obilježiti 7. svibnja, u Zagrebu, pod nazivom „EU piknik“. Osim što će događanje ujediniti sve zagovaratelje alternativnih načina prijevoza, posjetitelji „EU piknika“ će degustirati specijalitete zemalja Europske unije, čija su veleposlanstva partneri na događanju. Na taj način će šibenska proslava Europskog tjedna biti povezana s onom glavnom, zagrebačkom.
Gastro-događaj u Šibeniku, na Starom pazaru počinje u 11 sati i bit će otvoren za sve građane.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI