Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
POLITIKA
Opći sabor HDZ-a: Nisu ljepši, ali su sposobniji i imaju muda

Opći sabor HDZ-a:
Nisu ljepši, ali su sposobniji i imaju muda

sabor HDZ-a

Opći sabor HDZ-a /Foto HINA:Dario GRZELJ

Možda će mi oprostiti, a možda i neće, ali naslov teksta nastao je kao spoj najvećih „bisera“, koje su članovi  Domoljubne koalicije, nanizali za govornicom 17. po redu Općeg sabora HDZ-a. Poštovani zastupnici Špika i Ćorić,oprostite što sam spojila možda nespojivo, ali ponijelo me…

U nastavku teksta govornici i njihove motivacijske riječi sa današnjeg Općeg sabora HDZ-a, na kojem su se birali i jedan zamjenik predsjednika stranke ( Zna se-Milijan Brkić) te 6 potpredsjednika i 10 članova Predsjedništva( Ne zna se-bilo je više kandidata!?).

Domoljubna koalicija: Brod-podmornica

Milivoj Špika, BUZ: Uz Tomislava Karamarka imate vodstvo, bit ću malo vulgaran, s mudima. Koji će znati udariti šakom o stol i znati povesti hrvatski narod u bolje sutra. BUZ se prvi ukrcao na brod Domoljubne koalicije i ostat će na njemu do kraja, čak i ako bi se ostvarila želja onih da taj brod bude podmornica.

Kuća se ne gradi na Mostu!

Pero Ćorić, HSP AS: Nas građani nisu izabrali jer smo ljepši, nego zato što smo sposobniji. Mi možemo i početi i završiti demografsku i demokratsku obnovu Hrvatske. Dopustimo li da nam se dogodi da, ne daj Bože, ponovno vratimo lijeve na vlast, imat ćemo hrvatsku zimu. Odlazit će nam mladi u Irsku i za četiri se godine  nećemo imati kome obratiti, a pogotovo se nećemo imati s kim uhvatiti u koštac. Svi su moji preci bili čobani, hajduci i šverceri duhanom, ali sva su moja djeca visoko obrazovana. Ne smijemo se sramiti svoga podrijetla. Otac me učio da se kuća nikad ne gradi na Mostu. Bog i Hrvati.

Tomice zatvori se na tri dana i riješi križaljku!

Milan Bandić: Predsjedniče Karamarko, od tebe hrvatska javnost očekuje isto što od mene očekuju Zagrepčani, da preuzmeš odgovornost, da podvučeš crtu, kao čelni čovjek stožerne stranke u Hrvatskom saboru koja je zajedno s partnerima preuzela odgovornost da upravljaju Hrvatskom. Od tebe se, gospodine Karamarko, očekuje da preuzmeš odgovornost da se zatvoriš na tri dana i riješiš križalju i sa stabilnim i odgovornim partnerima ekipiraš stručan tim i da počnemo raditi na boljitku građana ove zemlje. Tomica, uzmi posao u svoje ruke, idemo graditi Hrvatsku po mjeri hrvatskog čovjeka’.
sabor HDZ-a 2

Opći sabor HDZ-a /Foto HINA:Dario GRZELJ

Dorica Nikolić, HSLS: Hrvatska nema vremena za diletante. HSLS će uvijek čvrsto stajati iza onog predsjednika stranke i iza one stranke koja je pošteno i transparentno obavila sabor i izabrala svoje vodstvo. Nitko drugi osim vas iz HDZ-a o tome nema pravo zbora. Mi više nemamo vremena za Balkan!’

Pristojno uvažavanje drugih

Ladislav Ilčić, Hrast: Ja sam ovdje radi temeljnih vrijednosti, nacionalnih i kršćanskih. Često su nas nazivali ksenofobima, nacistima i fašistima jer smo govorili pozitivno o vjerskim vrijednostima i nacionalnoj kulturi. Da smo izgovorili desetinu toga što su govorili pripadniku manjine, oni bi vrištali. Gospodin Jokić se ponaša kao da je SDP na vlasti, neće ni surađivati s drugima. Mislim da tome trebamo stati na kraj, trebamo vući hrabre poteze, naravno, pristojno, uvažavajući druge, ali vrlo odlučno. Veseli me zajedništvo nakon predizborne kampanje. Pozivam vas da temeljne vrijednosti Hrvatske i dalje razumno i odlučno promovirate.

Orešković : Ja se držim dogovora

Tihomir Orešković: Dogovorili smo se da ćemo poboljšati život našim građanima. Ja se svog dijela dogovora držim i očekujem isto od vas. Danas smo izloženi pokušajima destabilizacije Hrvatske. Otvoreno vam kažem da takvi pokušaji, kao i pokušaji onih koji žele spriječiti reforme neće uspjeti.

Karamarko: Sude mi bez argumenata

Tomislav Karmarko: Vladu, u kojoj je HDZ stožerna stranka, žele srušiti oni kojima su puna usta reformi, ali samo deklarativno. HDZ žele srušiti samo na razini želja za osobnom promocijom, iza toga je praznina. Imali smo i imamo razumijevanja, gledali smo na nesnalaženje kao na nešto što će brzo proći. Ali Hrvatska nema vremena za čekanje, nema vremena za isprazne političke igre. Hrvatska treba jaku, odlučnu i nepokolebljivu Vladu. Neću pristati na presudu partijskog suda bez iti jednog argumenta. Suradnja je uvijek kompromis i uvijek dogovor. Suradnja koja je ultimatum nije suradnja, nego prizemna ucjena na koju neću pristati. Nećemo dopustiti da SDP i Most uspiju u svom naumu, da sruše ovu Vladu, da se Zoran Milanović vrati na vlast. Ova Vlada štiti nacionalne interese Ine, ma što zlobnici o tome rekli.
Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI