Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
SCENA / UKRATKO
Objavljena detaljna satnica 11. INmusic festivala

Objavljena detaljna satnica 11. INmusic festivala

Uz najaktualnija svjetska i regionalna glazbena imena vrhunskom line-upu jedanaestog INmusic festivala pridružuje se još nekoliko odličnih domaćih bendova: Bilk, Sleepyheads, The Black Room i Scarlet Notes.

skunk4np3

Skunk Anansie

 Naći će se tu ponešto za svačiji ukus pa ljubitelji plesne glazbe nikako ne bi smjeli propustiti elektro trio iz Zagreba Bilk. Koristeći analogne i digitalne synthove, vocoder, bass gitaru i akustični bubanj ovaj trojac proizvodi beatove na koje se mora zaplesati. Kreativno bubnjanje i live synthovi dopuštaju da se njihova kreativna interpretacija elektronske glazbe razvije u mješavinu nabrijanog ritma, popa, ali i minimalizma. Kao bitan dio hrvatske elektronske scene do sada su nastupali na festivalima diljem Europe, između ostalog uz Siana Evansa (Kosheen), LTJ Bukema i bend Vuneny.
”Najbolje čuvana tajna domaćeg indija” Sleepyheads svakim nastupom steknu mnoštvo novih obožavatelja. Ovaj četveročlani bend inspiraciju crpi podjednako iz gitarske glazbe devedesetih, kao i novije moderne rock glazbe dvijetisućitih – sviraju indie rock koji je ponekad indie pop, ali je više od svega rock and roll.
The Black Room na INmusic donosi tamniji prizvuk blues i garage rocka te neo-psihodelije 80-ih i 90-ih. Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života, a istraživanje i osobna sloboda te društveni statusi samo su neke od tema koje prenose u glazbu.

Satnicu 11. INmusic festivala pogledajte OVDJE.

Alter trojka iz Zadra, Scarlet Notes, sviraju moderni rock s primjesama raznih glazbenih žanrova, a inspiraciju crpe iz međuljudskih odnosa i životnih ne/prilika.
Od 2014. nastupili su na nekoliko hrvatskih demo festivala te iste godine potpisali ugovor za veliku hrvatsku diskografsku kuću, a ove godine svoj talent pokazat će na INmusic festivalu. Osim navedenih, domaćem line-up pridružuje se još: Dječak iz Vode, EoT, In The Go, Nord, Opaki Jahači Vatrenih Riffova Iz Pakla, Plastic Knives, Moskau i Moskva.
Uz domaća pojačanja za nezaboravno izdanje festivala pobrinut će se najaktualnija glazbena imena: Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Kawasaki 3p, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, Shearwater, My Baby, FùGù Mango, The Bambi Molesters, Gustafi, Gretta, Chui, Žen i mnogi drugi!
Ovogodišnje izdanje uveličat će i posebna 30-metarska replika Teslinog tornja koja će jednako impresivno izgledati iznutra, kao i izvana. Unutrašnjost tornja namijenjena je pozornici koja će uz glazbu udomiti i poseban VJ program posvećen Bowieju i ostalim velikanima glazbene scene koji su nas nedavno napustili.
INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI