Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
POLITIKA / UKRATKO
Most i SDP od Vlade traže odgovore je li zainteresirana za gradnju nuklearke u Mađarskoj

Most i SDP od Vlade traže odgovore je li zainteresirana za gradnju nuklearke u Mađarskoj

Podsjetio je da su Mostovi zastupnici od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa već zatražili da reagira na dokument o suradnji Karamarkove supruge Ane Šarić Karamarko objavljen u Nacionalu.

INA-MOL1

ZAGREB, 10. svibnja 2016. (Hina) – Zastupnici SDP-a Vladi će uputiti niz pitanja vezanih uz izjavu ministra obrta Darka Horvata da je Hrvatska zainteresirana za izgradnju nuklearne elektrane Paks u Mađarskoj, a o dogovorima iz Vlade ovisit će hoće li zatražiti i interpelaciju, najavio je u utorak SDP-ov zastupnik Joško Klisović.

 “S obzirom da je područje energetike područje Mostova ministra gospodarstva, ovakva neusklađenost ukazuje na rasulo unutar Vlade ili na tendenciju da HDZ želi ovladati resorima u kojima je veliki novac”, kazao je Klisović novinarima u Saboru.
 Podsjetio je da je Vlada nedavno zatražila procjenu vrijednosti HEP-a, što smatra najavom privatizacije. “U ovom trenutku je nejasno otvara li ulazak u ovako veliki posao u Mađarskoj pitanje vezane trgovine i ulazak Mađara u HEP po obrascu kakav smo vidjeli u Ini”, rekao je Klisović.
 Na pitanje zabrinjava li ga to što se i u vezi s Paksom i s Inom pojavljuju iste osobe povezane uz prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, odgovorio je kako je upravo to jedan od razloga zbog kojih Vladi upućuju pitanja. “Puno je toga nejasno. Ne bismo željeli spekulirati bez čvrstih dokaza, ali svakako neke sumnje postoje”, istaknuo je Klisović.
 Podsjetio je da su Mostovi zastupnici od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa već zatražili da reagira na dokument o suradnji Karamarkove supruge Ane Šarić Karamarko objavljen u Nacionalu. “Mi u SDP-u možemo reći samo da podržavamo to”, dodao je.
 Upitan bi li Karamarko, pokaže li se taj dokument autentičnim, trebao podnijeti ostavku, odgovorio je kako će se nakon što Povjerenstvo utvrdi eventualnu pravnu odgovornost “vidjeti što je s političkom odgovornošću, odnosno procjenom dužnosnika što će napraviti u tom slučaju”. “Mogu reći da mi u SDP-u očekujemo da odstupi i pokaže političku odgovornost”, naglasio je Klisović.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI