Neovisni novinarski portal
17.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Milanović: Tražit ćemo izglasavanje nepovjerenja Karamarku u Saboru

Milanović:
Tražit ćemo izglasavanje nepovjerenja Karamarku u Saboru

Z. Milanović (Foto TRIS/ H. Pavić)

Z. Milanović (Foto TRIS/ H. Pavić)

ZAGREB, 12. svibnja 2016. (Hina) – Predsjednik SDP-a Zoran Milanović najavio je u četvrtak s konferencije za novinare da će njegova stranka u Hrvatskom saboru pokrenuti postupak izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku zbog poslovne povezanosti njegove supruge Ane s lobistom mađarskoga MOL-a Jozom Petrovićem, a zbog čega je, smatra Milanović, Karamarko sam trebao podnijeti ostavku.

Takav “incestuozni” odnos je nemoguć, rekao je Milanović na koneferenciji za novinare u središnjici SDP-a te poručio da Karamarko mora odlučiti želi li se baviti javni ili privatnim poslom.
U slučaju poslovne povezanosti njegove supruge i “najvećeg lobista MOL-a u Hrvatskoj” postoji Karamarkova politička odgovornost, ističe Milanović.
“Ne kažem da tu postoji bilo kakav element kaznene odgovornosti, pretpostavljam da ne, ali politički je to nemoguće. Prema tome Karamarko je trebao dati ostavku. Treba izdvojiti privatno, poslovno od javnoga. Političari se bave javnim poslom, u javnom interesu i očito se priča, kad je riječ o HDZ-u, ponavlja s generacije, s koljena na koljeno. S obzirom da nije dao ostavku tražit ćemo da odstupi i da mu se izglasa nepovjerenje”, najavio je Milanović.
Kaže i kako žele vidjeti što o tome misli Most, odnosno kako je rekao, koalicijski partner HDZ-a čij je predsjednik prije nekog vremena zatražio da se Karamarko očituje o lobistu koji je plaćao njegovu suprugu.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI