Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Laburisti traže istražno povjerenstvo zbog izjave predsjednice o Lozančiću

Laburisti traže istražno povjerenstvo zbog izjave predsjednice o Lozančiću

Tiskovna konferencija Kluba zastupnika Hrvatskih labursta

Laburist Tomislav Končevski/Foto:HINA/ Damir Senčar

Laburist Tomislav Končevski zatražio je u petak u Saboru osnivanje istražnog povjerenstva vezano za navode predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović da je bivši ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Dragan Lozančić bio osobni obavještajac bivšeg premijera Zorana Milanovića.

 – Tražit ćemo osnivanje istražnog povjerenstva da konačno istražimo te dileme tko koga prisluškuje. Ne mogu vjerovati da predsjednica države na javnoj televiziji može izjaviti tako nešto da privatni, osobni obavještajac može biti ravnatelj SOA-e. Netko je to morao podržati, netko to mora kontrolirati. Ako mi nemamo kontrolne instrumente koji kontroliraju ravnatelja SOA-e, onda je to jako žalosno, ne znam što radi Sabor, Odbor za nacionalnu sigurnost. Mislim da je vrlo neozbiljno ako ovisimo samo o jednom čovjeku – rekao je Končevski nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba Hrvatskih laburista.
Končevski je rekao i kako ga smeta što se politika troši na temama obavještajne zajednice.
– Narod nas gleda i on će nas kazniti. Bavimo se temama bitnima za narod, a ne za vlastite pozicije. Ako ćemo se stalno baviti ustašama i partizanima, nekakvim tajnim službama, a ne poslom za koji smo plaćeni, nećemo doći nikuda – upozorio je laburist Končevski.
Saborske zastupnike je pozvao da potpišu inicijativu za osnivanje istražnog povjerenstva, za koju je nužno prikupiti potpise najmanje desetine svih zastupnika, odnosno njih 16.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI