Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
KULTURA
Iggy Pop (Foto: Tomislav Sporiš)

Jarmuschev dokumentarac o Iggyju Popu premijerno u Cannesu

Iggy Pop (Foto: Tomislav Sporiš)

Dokumentarni film Jima Jarmuscha o rock legendi Iggy Popu jedan je od naslova iz kategorije dokumentaraca koji će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu.

Iggy Pop (Foto: Tomislav Sporiš)

Iggy Pop (Foto: Tomislav Sporiš)

Organizatori festivala otkrili su tko će ove godine biti u glavnoj konkurenciji, filmove izvan konkurencije, ponoćne i specijalne projekcije. Kao i posljednjih godina, narativne drame dominiraju gotovo svim navedenim sekcijama.
Jarmuschev film “Gimme Danger” bit će premijerno prikazan na ponoćnoj projekciji, baš kao i prošlogodišnji veliki hit “Amy” Asifa Kapadie, u međuvremenu ovjenčan i Oscarom za najbolji dokumenatrni film.
Posljednji dokumentarni film veliki je indie redatelj snimio prije gotovo dva desetljeća, 1997., a radilo se također o glazbenom dokumentarcu, “The Year of the Horse”, koji je pratio rad Neila Younga i njegovih Crazy Horse.
Jarmuschev će film pridonijeti ovogodišnjoj sveprisutnosti Iggyja Popa, koji će ovog ljeta osobno zaigrati u čak dva igrana filma, a krajem godine izlazi mu i biografija “The Story of the Stooges” za Third Man Books u vlasništvu Jacka Whitea.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI