Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA
Izvanredni izbori u Murteru: Članu braniteljske nezavisne liste prijeliti otkazom, pa se cijela lista povukla ‘na rezervni položaj’

Izvanredni izbori u Murteru:
Članu braniteljske nezavisne liste prijeliti otkazom, pa se cijela lista povukla ‘na rezervni položaj’

Izbori - MurterU Murteru se izvanredni izbori za općinskog načelnika i Općinsko vijeće održavaju 29. svibnja, a skandal je izbio i prije početka kampanje, odmah po objavi izbornih lista. Kandidacijska lista grupe birača, čiji je nositelj ratni veteran i umirovljenik Zoran Šarić i koja je kanila okupiti i artikulirati probleme i zahtjeve murterskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, povukla se zbog prijetnji jednom njihovom članu.

– Da, istina je, povukli smo kandidaturu. Kad su vidjeli tko je sve na izbornoj listi, jednom našem članu, Kažimiru Mudronji koji radi u marini, prijetili su da će ostati bez posla. Samo on se želio povući, ali predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva pojasnio nam je da za mijenjanje liste sada već kasno, da sada možemo samo povući kandidaturu cijele liste. Mi smo se kao lista okupili i glasovali o tome. Ja sam osobno bio protiv toga, ali većina ljudi s liste je odlučila da se povučemo. Bilo im je žao čovjeka i njegove obitelji i nisu htjeli da ostane bez posla – rekao nam je nesuđeni nositelj liste branitelja i dragovoljaca Zoran Šarić.

Prijetnje zasad nisu prijavili policiji ni Državnom izbornom povjerenstvu. Nisu ni razmišljali o tome.

– Već dogodine ponovno će izbori, pa ćemo se bolje organizirati – kaže Šarić.

U utrci za 11 vijećničkih mandata preostale su četiri liste i to HDZ-ova, koalicijske liste HNS-a i HSS-a, te SDP- a i HSU- a, te nezavisna lista Mate Skračića. Kandidati za načelnika Općine ostaju HDZ-ova Željana Šikić, inače aktualna direktorica županijske Turističke zajednice, Toni Turčinov kojeg su kandidirali HSS i HNS, te Mande Turčinov Ježina koju podupire Nezavisna lista Mate Skračića. Kandidatima za mjesto načelnika za sad nisu prijetili. Ili se o tome  još uvijek ništa ne zna.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI