Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
Ivan Klarin na dašnjoj konferenciji (Foto: Tris/H. Pavić)

Ivan Klarin Timu Oreškoviću:
‘Skidaj šape s hrvatskih bisera’

Ivan Klarin na dašnjoj konferenciji (Foto: Tris/H. Pavić)

Ivan Klarin na dašnjoj konferenciji (Foto: Tris/H. Pavić)

Na najavu prodaje posljednjih preostalih tvrtki u državnom vlasništvu priopćenjem je reagirao i zastupnik u Saboru RH i predsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije Ivan Klarin, koji je  Vladu optužio da se ponaša poput najgoreg neprijatelja RH i sluge krupnog kapitala.

Način na koji je Vlada RH objavila listu tvrtki koje nisu od strateškog državnog interesa je sramotan i kamuflirani način prodaje preostalog državnog blaga. Nevjerojatno s koliko lakoće vladajuća većina označava tvrtke poput Podravke, Končara ili ACI-a da nisu od strateškog državnog interesa. Što je u državi od strateškog državnog interesa ako to nisu ove tvrtke koje godinama ostvaruju enormne dobiti i koje zapošljavanju na tisuće ljudi.

Niti tri mjeseca nakon preuzimanja vlasti Vlada RH objavljuje prodaju najznačajnijih tvrtki u državnom vlasništvu poput najgoreg neprijatelja RH i sluge krupnog kapitala. Mislim da nam za to nije bio potreban top-korporacijski menadžer iz Kanade, već je njegov posao mogla odraditi i svaka druga maloljetna osoba u Hrvatskoj.

Posebno me kao saborskog zastupnika iz Šibensko-kninske županije zabrinjava prodaja ACI-a s obzirom na važnost te tvrtke za turistički i gospodarski razvoj naše županije koja je prije svega značajna nautička destinacija.

Svi zajedno moramo ustati protiv ovakvih nedomoljubnih metoda ove Vlade, jer je svaka Vlada do sada mogla prodati zlato koje još imamo u vlasništvu države, i poručiti kanadskom menadžeru da skine šape s hrvatskih korporacijskih bisera – napisao je u priopćenju Klarin.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI