Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
IZDVOJENO
HND-ov program za Svjetski dan slobode medija: međunarodne konferencije, prosvjed s olovkama i dodjela nagrada

HND-ov program za Svjetski dan slobode medija:
međunarodne konferencije, prosvjed s olovkama i dodjela nagrada

sloboda novinarstvu

 

Povodom Svjetskog dana slobode medija Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert, Veleposlanstvom SAD-a i uz potporu veleposlanstava Francuske, Norveške i Švedske organizira niz događanja međunarodnog karaktera sa uglednim gostima iz Francuske, Švedske, Norveške i Sjedinjenih Američkih Država. Poseban naglasak bit će na izazovima slobodi medija u novim članicama Europske unije, o čemu će govoriti gosti iz Poljske i Mađarske.

 

Detaljan program obilježavanja Svjetskog dana slobode medija, 2. i 3. svibnja 2016.:
2. svibnja (ponedjeljak):
10:00 – 16:00
  • Međunarodna konferencija  „Problemi medijskih sloboda u Europi“  u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva uz potporu Zaklade Friedrich Ebert te veleposlanstava Francuske, Norveške i Švedske (Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb)
Program konferencije možete preuzeti ovdje.
3. svibnja (utorak):
09:45 – 10:30
  • Prosvjedna šetnja pod nazivom „Sloboda novinarstvu“ od Novinarskog doma u Perkovčevoj 2 do zgrade Ministarstva kulture u Runjaninovoj 2.
  • Kao odgovor na desant na medije u režiji aktualne vlasti i Ministarstva kulture, na Dan slobode medija 3. svibnja u 9 i 45 sati Hrvatsko novinarsko društvo organizira okupljanje ispred Novinarskog doma u Perkovčevoj 2 te prosvjednu šetnju do Ministarstva kulture u Runjaninovoj ulici. Kao izraz podrške novinarstvu kao javnom dobru, HND će povodom Dana slobode medija prosvjedom upozoriti Ministarstvo kulture na odredbe Opće deklaracije o ljudskim pravima i Ustava Republike Hrvatske. HND poziva novinare i ostale zainteresirane da dođu na prosvjed i ponesu olovke za kojima neće žaliti.

Više o prosvjedu možete doznati ovdje.
11:00 – 12:30
  • Svečana dodjela novinarskih nagrada HND-a za 2015. godinu (Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb)
Više o svečanoj dodjeli nagrada možete doznati ovdje.
13:30 – 15:00
  • Video konferencija o slobodi medija i provjeravanju činjenica u koju će biti uključeno 16 zemalja iz cijeloga svijeta, u suradnji sa Veleposlanstvom SAD-a (Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb)
Više o video konferenciji možete doznati ovdje.
 
Program obilježavanja Svjetskog dana slobode medija pomogli su Zaklada Friedrich Ebert, te veleposlanstva SAD-a, Francuske, Norveške i Švedske.

VEZANE VIJESTI