Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
IZDVOJENO
Građani u Saboru: Zašto ja moram biti redovita u školi, a zastupnici u Saboru ne ?

Građani u Saboru:
Zašto ja moram biti redovita u školi, a zastupnici u Saboru ne ?

sabor1

Hrvatski sabor otvorio je svoja vrata građanima/Foto:HINA/Dario GRZELJ

Zaustavite podjele u društvu, dosta nam je političkih prepucavanja, poručili su građani  Željku Reineru na Dan otvorenih vrata Hrvatskog Sabora.

U ime tihe većine, zaustavite podjele, ne želimo svađe i prepucanja političkih stranka, želimo stabilnu i ugodnu državu za sve građane, za naše unuke, za nas bake i djedove, rekao je Mirko Ezgeta.
Možete li u Saboru ‘spustiti’ zastupnike koji namjerno građane dijele na ‘mi i oni’ i pritom druge prozivaju za netoleranciju, pitao je Reinera jedan Zagrepčanin, dodajući kako nigdje u Zagrebu ne vidi podjele o kojima neki zastupnici govore. Nekima je u cilju ‘razbucati’ ovu državu, ustvrdio je građanin.
Predsjednik Sabora, Željko Reiner,suglasio se da Hrvatskoj ne trebaju podjele, te izrazio nadu da će “svi”, čim prije, shvatiti da podjele nisu dobre, pogotovo u vrijeme gospodarske i vrijednosne krize. Podjele su suprotne onome što građani žele, a to je stabilnost, to je “staviti glave skupa”, pokušati napraviti najbolje za našu djecu i unuke, rekao je Reiner, dodavši da “neki interesi, očito, promiču podjele u društvu”.

Građane smeta prazna sabornica

I ove, četvrte godine za redom, građani su na Danim otvorenih vrata, ponovili da ih smeta prazna sabornica te telefoniranje zastupnika dok traje sjednica.
Kakve su posljedice za zastupnike koji ne dolaze redovito, zašto ja moram biti redovita u školi, ne i zastupnici u Saboru, zanimalo je jednu učenicu.
Reiner priznaje da u “ovom času” nema nikakvih posljedica za neredovit dolazak zastupnika, ali najavljuje da se pripremaju izmjene u tom pogledu.
Kad je riječ o korištenju mobitela u Sabornici, Reiner brani kolege. Većini zastupnika, objasnio je, ‘pametni’ mobiteli ne služe samo za telefoniranje, nego i za ažurno praćenje informacija.
Jedan građnin zamolio je predsjednika Sabora da pokuša utjecati da ove jeseni, na 41. godišnjicu zagrebačke Župe svetog Luke, napokon zazvone crkvena zvona.
Imamo zvona, ali ne smiju zvoniti zbog buke, požalio se građanin.
sabor2

Hrvatski sabor otvorio je svoja vrata građanima/Foto:HINA/Dario GRZELJ

 

Veliko zanimanje za Sabor

Manifestacija Dan otvorenih vrata organizira se u prigodi Dana Hrvatskog sabora, 30. svibnja, u spomen na dan kada je 1990. godine, nakon prvih demokratskih izbora konstituiran prvi višestranački parlament.
Svake, pa i ove godine, manifestacija privuče velik broj građana. U Sabor su došli posjetitelji svih uzrasta, od djece do umirovljenika, do podneva njih 300-tinjak. Do kraja manifestacije, dakle do 17 sati, očekujemo ih oko tisuću, kaže Ružica Šimunović, voditeljica saborske Službe za građane koja Dane otvorenih vrata organizira dva puta godišnje, uz Dan Hrvatskog sabora, 30. svibnja i uz Dan neovisnosti, 8. listopada.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI