Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
FOTOMORGANA / UKRATKO
(FOTO) Svečani neradni dan u Splitu: Klepetuše i drvene žlice važnije od ‘baldasarija’

(FOTO) Svečani neradni dan u Splitu:
Klepetuše i drvene žlice važnije od ‘baldasarija’

Klepetuše u bojama

– Danas je sveti Duje i na nijedan način ne želim umanjiti i zasjeniti vrijednost i važnost današnjeg dana. Kao gradonačelnik imam protokolarne obaveze, a ostatak vikenda provest ću sa sugrađanima i obitelji. Za sve izjave će biti vremena u narednim danima”, napisao je kratko gradonačelnik Ivo Baldasar nakon što je doznao kako je Predsjedništvo SDP-a raspustilo organe Gradske organizacije SDP-a u Splitu i za povjernika je imenovalo Darka Parića.

No esdepei, hadezei, baldasarije i mostarije nisu Splićanima pokvarili dan: na ulice je valjda izašlo pola Splita plus japanski, njemački, indijski, američki i drugi turisti. Upeklo je i jarko sunce, pa je žedno građanstvo na stolicu u kafiću vrebalo iz prikrajka poput jastreba. U Split su se na svečani neradni dan sjatili i T. Oreršković i B. Petrov, presjednik i drugi potpredsjednik Vlade RH, te su podijelili nekolicinu porcija rižota puku, pa su ipak sa I. Baldarsarom otišli na svečani ručak u Loru. Ni njihova pojava nije izazivala značajniju pozornost, ako se izuzmu oni koji su u prvim redovima čekali besplatni obrok, čekajući potporedsjednika i drugog potpredsjednika da konačno svečano obilježi podjelu  plastičnih posuda s mukte spizom.
Dakako, tradicionalno su opet profitirali prozvođači drvenih žlica i raznobojnih klepetala za djecu, te religijskih suvenira, koji su uporedno nudili i drvene eko puške i pištolje, kako naši mališani ne bi zaboravili na ratne rekvizite.
U nastavku evo i par sličica iz današnjeg Splita.
DSCN6647

Baloni u bojama

DSCN6650

Marmontova ulica u boji

DSCN6656

Ulični svirači s Anda, harmonikaši, baloni, žlice itd.

DSCN6686

Eko puške i i pištolji

DSCN6687

‘Handarbeit’

DSCN6667 DSCN6669 DSCN6682 DSCN6675

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI