Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
UKRATKO
Europski dan parkova NP Krka obilježava manifestacijom “Krkin zeleni stol”

Europski dan parkova NP Krka obilježava manifestacijom “Krkin zeleni stol”

krkin zeleni stol

Pod motom “Okusi prirode” u 23 zemlje Europe na više od 300 događaja u zaštićenim područjima slavi se Europski dan parkova kojeg će Nacionalni park Krka obilježiti već tradicionalnom manifestacijom “Krkin zeleni stol”.

Obilježavanje Europskog dana Parkova (24.svibnja) pokrenula je 1999. Europarc Federation. Ove godine Europski dan Parkova obilježava se pod sloganom A Taste of Nature! (Okusi prirode) kako bi se naglasila važnost održivog razvoja i suradnje Parkova s lokalnim stanovništvom u zajedničkoj brizi za prirodu. U zaštićenim područjima organizirano je 300 različitih aktivnosti u cilju predstavljanja najboljih lokalnih, ekoloških i tradicijskih proizvoda.
U srijedu, 25. svibnja, od 10 sati na Lozovcu,  u sklopu manifestacije Krkin zeleni stol proizvođači autohtonih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina, sa šireg područja Nacionalnog parka, ponovno će imati priliku predstaviti i prodavati svoje proizvode. Cilj manifestacije je unapređenje suradnje s lokalnim stanovništvom te promocija autohtonih proizvoda.
Od svibnja do kolovoza 2016. održat će se četiri Krkina zelena stola: 25. svibnja i 11. srpnja na Lozovcu, 2. kolovoza na Stinicama te 19. kolovoza u manastiru Krka.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI